Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

Έχουμε τους Παπακωνσταντίνου που μας αξίζουν

Από τον Βασίλη Μπόνιο 

H τραγωδία μιας χώρας. Αυτό ήταν η συνέντευξη του ανεκδιήγητου Παπακωνσταντίνου στην Ελλη Στάη. Αυτός ο τύπος (και όλοι οι υπόλοιποι σαν και δάυτον), για τον οποίο χθες βράδι ο Εισαγγελέας θα έπρεπε να είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης,  βρέθηκε στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα του στο υπ. Οικονομικών.
Ένας λαός ολόκληρος κρεμάσθηκε από τις ικανότητες αυτού του ανερμάτιστου ψεύτη καθώς και των Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπαδήμου και των συμβούλων τους. Οι Έλληνες του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Λεωνίδα, του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη, εκφυλισθήκαμε τόσο πολύ στην πορεία των αιώνων που σήμερα καταντήσαμε να επιλέγουμε κάτι ανθρωπάκια για να διαχειρίζονται τα κοινά. Με ποια προσωπικότητα αυτός ο ανερμάτιστος ψεύτης, που μπροστά στους κατώτερους υπαλλήλους τού έβγαινε ο Ναπολέων που κρύβει μέσα του, και απέναντι στον Σόιμπλε δεν ήταν παρά ένα γιουσουφάκι της...
συμφοράς.
Αλλά η διαπίστωση αφορά και μας τους ίδιους: Μας αξίζουν Παπακωνσταντίνου. Εικόνα μας είναι.Ακόμη και οι Ιταλοί μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να αποτεφρώσουν τον Μόντι, ο οποίος Μόντι είχε το σθένος να πει στον Σόιμπλε εκείνο το βράδι στο  Εurogroup ότι δεν «έχεις να πας πουθενά, αν δεν τελειώσουμε...»
Ε, λοιπόν αυτόν τον Μόντι οι Ιταλοί που είναι αξιοπρεπής λαός δεν τον αντέχουν. Δεν αντέχουν να υπακούουν σαν λαός-κανίς στις ορέξεις της Μέρκελ και τον στέλνουν στην 4η θέση της δημοτικότητας.
Μόνο οι κατ΄ευφημισμόν Έλληνες που αποτελούμε ζωντανή δυσφήμιση των προγόνων μας ανεχόμαστε ακόμη Παπακωνσνατντίνου, Στουρνάρες-(που ζει για τα "μπράβο" του Σόιμπλε), Σαμαράδες, Βενιζέλους, Κουβέληδες και ίσως και Τσίπρες-τον οποίο πρέπει να κάνουμε πρωθυπουργό για να διαπιστώσουμε αν εννοεί αυτά που λέει η είναι απλά έναν φαλφλατάς.
Η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου, εάν δεν σήμανε συναγερμό σε κάθε σπίτι, για να αλλάξουμε μέσα μας και να αλλάξουμε στην συνέχεια το πολιτικό προσωπικό της χώρας είμαστε άξιοι της τύχης μας. Σήμερα κιόλας πρέπει να διώξουμε με τις κλωτσιές τους ηγέτες που προσκυνάνε με την λογική του σφάξε με αγάμ να αγιάσω τους Γερμανούς. Δεν βλέπουμε ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη; Δεν βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί από αντίδραση βάζουν την Τουρκία και την Λιβύη- τις οποίες ελέγχουν-να μας απειλούν για τα πετρέλαια; Χθες διαπιστώσαμε ότι και να υπάρχουν πετρέλαια δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευθούμε αν δεν δώσουν το OK oι Αμερικανοί, οπότε για ποιό λόγο αυτή η δουλοπρέπεια στους Γερμανούς; Όλα αυτά πρέπει να γίνουν βίωμα της κάθε ελληνικής οικογένειας διαφορετικά αυτό το απαξιωμένο κράτος πολύ σύντομα θα γίνει Λιβύη- ένα παίγνιο συμφερόντων στα χέρια των ισχυρών με τον λαό του άβουλο κοπάδι.
Όσο αφορά τον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου. Τραγική φιγούρα. Ψεύτης και υποκριτής. Έχασε το  αρχικό CD, γύρευε σε ποιούς επιχειρηματίες μπορεί να το έχει δώσει, η σε ποιες οικογένειες. Χθες το βράδι μάλιστα έκαψε και  τουλάχιστο έναν συνεργάτη του-αυτό στον οποίο έδωσε το CD για να το μετατρέψει σε στικάκι! Για λόγους ασφαλείας μας είπε. Από πότε το ένα είναι πιο ασφαλές από το άλλο; Δεν ακολούθησε καν την θεσμική διαδικασία ώστε να παραλάβει το πρωτογενές υλικό ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Μόνο 20 ονόματα, τα οποία μάλιστα ο ίδιος δεν τα είδε. Ενώ είχε πρεμούρα για το CD και ζήτησε από τον πρέσβη μας στην Γαλλία να το παραλάβει προσωπικά εκτός διπλωματικού σάκου, αίφνης ο ίδιος δεν ασχολήθηκε καν. Μας είπε ότι δεν το άνοιξε, ότι δεν είδε τα ονόματα, δεν είδε τα ποσά, παρά μόνο τα 20 πρώτα σε καταθέσεις.
Το ένα ψέμα μετά το άλλο. Φυσικά! Ποιος από αυτά τα ανθρωπάκια θα ήθελαν να «δουν» πραγματικά τις καταθέσεις ενός από τους πανίσχυρους επιχειρηματίες της χώρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι καταθέσεις τις οικογένειας Μπόμπολα δεν ήταν δηλωμένες και δικαιολογημένες. Απλά κανείς Παπακωνσνατντίνου, κανείς Βενιζέλος, κανείς Παπανδρέου, κανείς Σαμαράς δεν θα έκανε ποτέ έλεγχο σε επιχειρηματία βεληνεκούς Μπόμπολα μια και αυτοί κρατάνε στην ζωή το νοσηρό πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης. 
Δεν βλέπετε πως έχει βραχυκυκλώσει ο Σαμαράς ανάμεσα στον Μελισσανίδη και στον Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ; Τον έχει υποσχεθεί και στους δύο και τώρα απελπισμένος αναζητεί οδό διαφυγής. Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ο ένας υπουργός δεν εμπιστεύεται τον άλλον και όλοι μαζί τον ΣΔΟΕ. Κι εκείνος ο Λέκκας, ο βαθύς πασόκος που «είδε» την Μαργαρίτα Παπανδρέου πίσω από τα 500 εκατ. Τι απέγινε; Πως κυβερνάνε τη χώρα όλοι αυτοί οι απερίγραπτοι τύποι; Και τι σόι λαός είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε;
Πόσο ηλίθιος είναι ένας λαός που τον κυβερνούν οι Παπακωνσταντίνοι;
"κουρδιστό πορτοκάλι"
 http://neakeratsiniou.blogspot.com/2013/01/blog-post_3065.html#ixzz2HYHSczOM

Δεν υπάρχουν σχόλια: