Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Γεωργαντά: Διαπράχθηκε η μεγαλύτερη εθνική προδοσία κατά της Ελλάδος

Το Πρ. μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωή Γεωργαντά από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μίλησε ζωντανά το Εκ-Κεντρικό Δελτίο για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και τα πειραγμένα «νούμερα» που μας οδήγησαν στα Μνημόνια.
«Ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει αυτό που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς».
Σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη για το πως αισθάνεται που δικαιώθηκε στον αγώνα αυτόν που ξεκίνησε και μάλιστα εν ενεργεία, η κ. Γεωργαντά είπε χαρακτηριστικά:
«Αισθάνομαι ότι ξεκινάει μία πολύ καλή περίοδος γιατί με αυτή τη δίωξη πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε από τα Μνημόνια. Εγώ ο κ. Λογοθέτης και ο κ. Σκορδάς όπως και άλλοι άνθρωποι που υπήρχαν στην ουσία δεν δεχτήκαμε να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις στοιχείων.
Όταν ενδίδεις στις προτροπές που γίνονται από το Υπ. Οικονομικών αλλά και τη Eurostat που μας έλεγαν να μην κάνουμε το καθήκον μας, πρόκειται για έγκλημα. Ουσιαστικά υπογράψανε και βεβαιώσανε ψεύτικα στοιχεία για να μπούμε στα Μνημόνια.
Επειδή η Ευρώπη βρισκόταν σε μειονεκτική κατάσταση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους ήθελαν να ρίξουν το εργατικό κόστος στην Ευρώπη. Έτσι εμείς σαν Ελλάδα αποτελέσαμε τον τόπο όπου έγινε το πείραμα. Εμείς είχαμε προβλήματα διαρθρωτικά και μεγάλη διαφθορά των πολιτικών και για αυτό κατά τη γνώμη μου μας επέλεξαν. Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι ο Παπακωνσταντίνου το έκανε, για να γίνει γνωστό ότι δουλεύει για την ανταγωνιστικότητα της χώρας δήθεν.
Όλα όσα έγιναν ήταν παραπλανητικά. Ήμασταν όλοι ή στο ΠΑΣΟΚ ή προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και περίμεναν από εμάς να δώσουμε βεβαιώσεις ψεύτικων στοιχείων. Εμείς όμως αντισταθήκαμε», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε.
«Με υπολογισμούς που μπορώ να κάνω το έλλειμμα ήταν 3,9%. Αλλά και 10% να ήταν και 12% δεν θα μπαίναμε στο Μνημόνιο».
http://spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: