Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Το MEGAλο ξεφτιλίκι


Τις τελευταίες βδομάδες είχαμε την ευκαιρία να δούμε το μιντιακό μηχανισμό σε πλήρη λειτουργία. Κανάλια, εφημερίδες, ιστοσελίδες, όλα τα καθεστωτικά μέσα δίνουν ρεσιτάλ. Συκοφαντία, αποπροσανατολισμός, ωμή προπαγάνδα εισβάλουν καθημερινά στα σπίτια μας. Τέτοια κινητοποίηση των ΜΜΕ είχαμε να δούμε από τις τελευταίες εκλογές. Θα προσπαθήσω να καταγράψω εδώ ότι μπορώ πριν χάσω τελείως τη μπάλα.

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί από τα δελτία των 8

 

Όπως είναι φυσικό τα ΜΜΕ δεν θα μπορούσαν να μη συμμετέχουν στη στρατηγική της έντασης που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τις επιχειρήσεις στις καταλήψεις και την ΑΣΟΕΕ χωρίς να παρουσιάζουν ούτε μία φορά την αντίθετη άποψη; Τα άδεια μπουκάλα που συνεχώς αναφέρονται ως μολότοφ; Τα "κέντρα ανομίας"; Είναι τόσα πολλά που χάνεις το νήμα.

Και συνεχίζουμε με τη κάλυψη της επίθεσης στο Mall. Τη κάκιστη γνώμη που έχω γι' αυτή τη κίνηση την έχω πει αλλά δεν μπορώ να μη πω ότι ακόμα και εκεί τα ΜΜΕ έλεγαν ότι να' ναι. Που ακούστηκε τυφλό χτύπημα με 50 λεπτά προειδοποίηση; Το MEGA στο δελτίο έλεγε ότι δεν πρόλαβαν να αδειάσουν το κτίριο, εν τω μεταξύ το ίδιο το Mall είπε ότι σε 6 λεπτά η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί.

Για πλάκα έγραφε στο twitter θυμάμαι κάποιος/α την μέρα της επίθεση ότι όλο και κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταφερθεί κατά του Mall και θα το βρούνε να το παίζουνε. Δεν άργησε να επιβεβαιωθεί...

Τι είχε πει λοιπόν ο Διαμαντόπουλος ; Αφού κατονόμασε καμία εικοσαριά πράγματα ως ανομία και βία (φτώχεια, ανεργία κτλπ) μεταξύ αυτών και το Mall λέει στο τέλος:
"Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από το ΣΥΡΙΖΑ."
Οι ξεφτίλες της Νέας Δημοκρατίας, που ντροπή δεν έχουν πάνω τους, πείραξαν το video και το στείλανε μαζί με μια ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Κεδίκογλού σε όλα τα ΜΜΕ. Ιδού το αποτέλεσμα της κοπτοραπτικής:

"Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Αν δε σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Και όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο με αυτή τη συγκυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι ανομία. Και όχι η βίλα Αμαλία."
Δείτε και τα δύο video [κανονικόκομμένο] για να καταλάβετε το μέγεθος της ξεφτίλας. Κόψανε το "Εμείς λέμε..." για να φανεί ότι ο Διαμαντόπουλος προτρέπει να πάρουμε τα όπλα!  Σε άλλες εποχές θα ήταν απλά γελοίο όμως τώρα είναι τρομακτικό. Και τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναπαράγουν το πλαστογραφημένο αυτό υλικό. Και μάλιστα κρατάνε και "αντικειμενική στάση" βάζοντας μόνο τις δηλώσεις των δύο πλευρών. Η προφανής πλαστογραφία (με και ποινικές ευθύνες) και η εμφυλοπολεμική τακτική από μεριά της ΝΔ μένει ασχολίαστη. Και στο παιχνίδι μπαίνει και το υπουργείο δημόσιας τάξης που με δική του ανακοίνωση κράζει το ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τη δικαιοσύνη να παρέμβει για τις δηλώσεις Διαμαντόπολου! Φοβερό το κράτος της δεξιάς και η στρατηγική της έντασης! Και για να μη ξεχνιόμαστε, ΔΗΜΑΡιτες και αυτό το καταπίνετε για να "σωθεί" η χώρα; Ξεφτίλες!

Συγχωρέστε το ύφος αλλά πραγματικά μερικά πράγματα είναι ικανά να σε τρελάνουν. Όπως και αυτό το κορυφαίοαπό την "ομάδα αλήθειας" (εδώ γελάμε) της ΝΔ που έχει άρθρο του Καρτερου στην Αυγή που υποτίθεται κράζει το Λαφαζάνη. Μάλλον είναι τόσο γκασμάδες που δε καταλαβαίνουν τη χρήση της ειρωνείας. Βασικά το πρόβλημα είναι ότι αυτοί δεν είναι γκασμάδες αλλά το κοινό τους. Έχουν φαίνεται εγκαταλείψει το "μεσαίο χώρο" και έχουν στραφεί στα πιο καθυστερημένα, μισαλλόδοξα, συντηρητικά χαρακτηριστικά που έχει η ελληνική κοινωνία. Όσοι "δημοκράτες" εξάλλου έχουν ταξικό συμφέρον θα μας ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς, σκέφτονται. Ας χώσουμε στα μυαλά των καταπιεσμένων ένα σωρό ακροδεξιές μπούρδες μη τους έρθει καμιά τρελή ιδέα και αγωνιστούν για τις ζωές τους....

Ποια ρατσιστική δολοφονία;

 

Ενώ λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για ότι συμβαίνει, για τη Χρυσή Αυγή ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Στο σπίτι ενός εκ των δραστών της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν βρέθηκαν 50 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. 50 φυλλάδια σημαίνει ότι αυτός ήταν το λιγότερο οπαδός του κόμματος - δεν τα μάζεψε από το δρόμο. Επίσης ο τρόπος που έγινε το έγκλημα (οι δράστες κόβανε βόλτες με κρυμμένες τις πινακίδες της μηχανής και μαχαίρια) προσδίδει ολοφάνερα ρατσιστικό πογκρόμ. Παρόλα αυτά τα ρατσιστικά κίνητρα δεν μπήκαν καν στη δικογραφία. Τα περισσότερα ΜΜΕ από την άλλη δεν έλεγαν καν ποιανού κόμματος είναι τα φυλλάδια. Αναλογιστείτε μόνο αν σε μια περίπτωση δολοφονίας ο δράστης είχε φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ τι θα΄χε γίνει. Τι θα έλεγε ο Δένδιας, τι ο Κεδίκογλου, τι ο Κουβέλης, τι το MEGA. Τώρα τσιμουδιά...

Το θρεφτάρι του ΔΟΛ

 

πηγή: Antista/Chef
Είναι γνωστή η αγάπη του ΔΟΛ για τον Βενιζέλο. Το 2007 το πήρε πάνω του να τον βγάλει πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Θλιβερή αποτυχία.  Και έκτοτε με ελάχιστες εξαιρέσεις η σχέση τους συνέχισε να είναι "αγνής αγάπης". Ένας θεός ξέρει τι χάρες τους έχει κάνει το εθνικός μας λαμόγιο και του κάνουν τέτοιο promo, σε σημείο να εκτίθενται. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη ψηφοφορία στη Βουλή για τη προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Πρώτον το θέμα μετατοπίστηκε από την απόκρυψη της λίστα Λαγκάρντ, αποκλειστικά στη παραποίηση της ώστε όλες οι ευθύνες να βαραίνουν το Παπακωσταντίνου και ο Βενιζέλος να τη βγάζει λάδι. Έτσι τα ΜΜΕ μιλούσαν συνεχώς για το αν και ποιος παραποίησε τη λίστα ξεχνώντας ότι το μόνο μέρος στο οποίο βρέθηκε ήταν το προσωπικό γραφείο του Βενιζέλου ενώ ήταν εξαφανισμένη και από το Υπ.Οικ και το ΣΔΟΕ. Ολοφάνερη συγκάλυψη δηλαδή. Αλλά για τα ΜΜΕ ούτε καν έρευνας δεν αξίζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.
Ένα άλλο, μάλλον ξεκαρδιστικό, εγχείρημα του ΔΟΛ ήταν να μας πείσει ότι η πρόταση για 4 κάλπες ήταν του Βενιζέλου και ότι η αντιπολίτευση "συμφώνησε" μαζί του. Άλλο που τόσες μέρες φώναζε η αντιπολίτευση για 4 κάλπες και ο ίδιος είχε βάλει τη κυβερνητική πλειοψηφία να προτείνει 3 ψηφοφορίες με 7 κάλπες. Άλλο που ήθελε να τραβήξει τους κυβερνητικούς βουλευτές από τις υπόλοιπες ψηφοφορίες μη τυχόν και παραστρατίσει κανείς και γίνει η στραβή και πάει στην επιτροπή.

Μετά τη ψηφοφορία στόχος ήταν η πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Εκεί όπου όλη η Ελλάδα είδε έναν ξοφλημένο πολιτικάντη, διεφθαρμένο μέχρι το κόκκαλο, να δίνει ένα ρεσιτάλ μεγαλομανίας χωρίς ούτε ένα επιχείρημα ο ΔΟΛ είδε "την επιστροφή του Βενιζέλου". Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ [18.01.13], θαυμάστε αντικειμενικότητα: "Ο κ. Βενιζέλος... βρήκε τον εαυτό του στη Βουλή" "Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σφυροκόπησε τον κ. Τσίπρα για την άστοχη παρέμβαση του" "Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν απαντούσε στις βαριές κατηγορίες αλλά σε κάποιες στιγμές φάνηκε να χάνει τον ειρμό της συζήτησης."

Το παραλήρημα του Βενιζέλου που έφτασε να λέει ότι έχει απόρρητα έγραφα του Υπ.Αμύνης σπίτι τουνα αστειεύεται με πραξικόπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και να ισχυρίζεται ότι ο Σκουρλέτης είναι αυτός που έδωσε τη λίστα στο Βαξεβάνη, δεν το είδανε στο ΔΟΛ. Γι αυτό και αυτό το γελοία απαράδεκτο εξώφυλλο από τα ΝΕΑ την επόμενη μέρα.


Κατά τ' άλλα όλα καλά 

 

Και κατά τ'άλλα όλα καλά. Πήραμε τη δόση, έρχεται η "ανάπτυξη" και το ξεπούλημα των πάντων θα μας φέρει την ευτυχία. Ο Σαμαράς αγωνίζεται για το καλό της χώρας και τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Μόνη παραφωνία οι εργαζόμενοι στο μετρό που άκουσον, άκουσον δεν θέλουν να καταργηθεί η συλλογική  τους σύμβαση. Αίσχος. Τι φωνάζουν και αυτοί; 3000 ευρώ ο καθένας παίρνουν. Το είπανε και αυτό τα καθεστωτικά media. Και λογικό, και εμείς στην εταιρία έτσι είμαστε. Εγώ παίρνω 1000 ο διευθυντής 5000 άρα μέσος όρος 6000/2. 3000 ο καθένας βγαίνει. Καλά δεν τα κάνω ; 

Τελικά οι μπάτσοι δεν είναι τίποτα μπροστά στο πραγματικό στυλοβάτη αυτού του καθεστώτος που είναι τα ΜΜΕ.Πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας, να φτιάξουμε καινούργια μέσα, ανοιχτά, δημοκρατικά, αντιεμπορευματικά στα οποία θα μπορούμε εμείς οι πολλοί να βρούμε τι φωνή μας. Ας μείνουνε τα παπαγαλάκια να κρώζουν μόνα τους στα παράθυρα και αν ποτέ κάνουν το λάθος και φωνάξουν κάποιον από το πραγματικό κόσμο να μιλήσει ας μη τους λυπηθεί και ας τους τα πει όπως τους αξίζουν.

http://tsadilas.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: