Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Η ιστορια του Ο-μικρουλη

Μια μερα σαν ολες τις αλλες ο ανεπαγγελτος οραματιστης της 79ης θεσης σκεφτηκε τι θα κανει στο μελλον,παρελθον δεν ειχε ετσι κι αλλοιως ομως πιστευε οτι αξιζει να γινει κατι μεγαλο και τρανο,κατι που θα μιλαει για αυτο ολη η οικουμενη,το ειχε δει στα ονειρα του αυτο,πως θα το πετυχει δεν ηξερε ομως.

Εκεινη την εποχη ο μπαμπας του διοικουσε μια χωρα,οχι δεν ηταν δικη του αυτη η χωρα,αυτος ειχε γεννηθει αλλου,εδω τον κοροιδευαν και τον λοιδωρουσαν οταν ειχε ερθει,δεν θα γινοταν καποτε μεγαλος και τρανος?
Θα τους εδειχνε.

Με μεσο την τρομερη μαμα καταφερε να παρει θεσεις και αξιωματα σε αυτη την ξενη χωρα,ο ηλιθιος λαος της ειχε ξεσαλωσει απο το πολυ χρημα που επεφτε,περισσοτερο ειχαν ξεσαλωσει οι συντροφοι του στο κλεφτοκομμα,τα εβλεπε αλλα εκανε τον κουφο,μουγγο και αοματο.

Απο την μια θεση στην αλλη αλλα μεγαλος και τρανος δεν γινοταν,σιωπηλος παντα εκανε πως εργαζοταν ενω το μονο που εκανε ηταν κανω,ποδηλατο και ταξιδια,αυτα τα κουσουρια του εμειναν και μετα.

Μετα απο πολλους συμβιβασμους και υποβρυχιες συμφωνιες ηρθε η μεγαλη ευκαιρια,θα γινοταν επιτελους κατι,αυτος ο κιθαριστας της ντροπης,θα επμαινε το ονομα του με μεγαλα γραμματα στην ιστορια.

Ανεβηκε στο αξιωμα του προεδρου...εκει ξεσαλωσε,που συνεδριαση εργατικου κεντρου,που διαμαρτυρια,που δακρυγονα εκει κι αυτος,οπου γαμος και χαρα ο Ο-μικρουλης πρωτος,ειχε το σχεδιο του,επρεπε να πεισει οτι θα εκανε την διαφορα,και εφτασε ο καιρος που χρειαστηκε.

Σε μπαλκονια και σε δρομους το βροντοφωναξε το συνθημα"λεφτα υπαρχουν"και απο κοντα ο ηλιθιος λαος που δεν τον εφταναν οσα ειχε ηθελε και περισσοτερα,με αυτα και αυτα καταφερε να καταλαβει την διοικηση της ξενης για αυτον χωρας.

Απο εκει η ιστορια αλλαζει και απο κωμωδια γινεται δραμα,ολοι μας την γνωριζουμε,λιγο η πολυ,και βραβεια πηρε και μουτζες και καταρες,τοτε του δοθηκε η ευκαιρια να τιμωρησει οσους τον κοροιδευαν μικρο,και την αξιοποιησε.

Η ιστορια πως τελειωνει δεν ξερω,υπαρχουν δυο επιλογες.

Η πρωτη ειναι να συνεχισει ο Ο-μικρουλης να πιστευει οτι με οσα σχεδιασε,προγραμματισε και εκανε πραξη εσωσε την χωρα που διοικουσε....

Η δευτερη ειναι να σηκωθει στο υψος του ο μοιραιος λαος και να τον καταδικασει για εθνικη προδοσια ωστε να μην υπαρξει στο μελλον αλλος Ο-μικρουλης που να πιστεψει οτι το αρρωστημενο του μυαλο μπορει να διαπραττει οσα σκεφτεται χωρις καμια τιμωρια.

Αποφασιστε ποιο τελος σας ταιριαζει περισσοτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: