Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

Υπό κράτηση η Ελλάς...

Το κρατος των Παπανδρεου,των Τσοχατζοπουλων και των λοιπων«συντρόφων» υπάγει τη χώρα στη δικαιοδοσία της τρόικας. Τινάζει τα εισοδήματα και την οικονομία στον αέρα δημιουργώντας στρατιές ανέργων. Νεκρώνει την αγορά και αδειάζει τα ταμεία -ιδιωτικά και δημόσια. Για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τοκογλύφων πιστωτών, επινοεί μια σειρά από φόρους και χαράτσια που δεν υπήρχαν αλλά οι πένητες φορολογούμενοι οφείλουν να τα πληρώσουν. Τώρα που η επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σκοπεύει να κλείσει στα κάτεργα σχεδόν το σύνολο της μεσαίας τάξης. Πώς; Καθιστώντας ιδιώνυμο αδίκημα την οφειλή φόρων ύψους από 1.000 ευρώ και πάνω.

Ολα αυτά εξαγγέλλονται ανερυθρίαστα και δίχως ίχνος συστολής, αιδούς και λογικής. Ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας που διαλύθηκε οικονομικά (συχνά και κοινωνικά) εξαιτίας της προδοτικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι κατά καιρούς εξουσιαστές του, βαφτίζεται «εγκληματίας» και κρίνεται προφυλακιστέος, επειδή δεν μπορεί να κορέσει τη δίψα για αίμα μιας δράκας καταχραστών της εξουσίας.

Η λύση για ανθρώπους τύπου Στουρνάρα είναι η κατατρομοκράτηση του λαού και η ποινικοποίηση της φτώχειας. Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα τελεσίγραφα Στουρνάρα προς τους εξαθλιωμένους πολλούς, τα κόμματα συνεχίζουν να οφείλουν αμύθητα ποσά στην Αγροτική Τράπεζα και οι εκάστοτε «χορηγοί» τους να χαίρουν εξοργιστικής ασυλίας.

Φυσικά, ούτε αυτός ο σχεδιασμός θα τελεσφορήσει. Οσο στιβαρό και απειλητικό ύφος και αν χρησιμοποιήσει ο κάθε Στουρνάρας για να εκβιάσει τους πολίτες να παραδώσουν το βιος τους στην τρόικα. Ολα θα προσκρούσουν στους αριθμούς και στην πραγματικότητα.

Είναι πρακτικώς αδύνατον να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή και να αλυσοδεθούν μέχρι τη δίκη και την καταδίκη τους τα εκατομμύρια των οφειλετών. Από την άλλη, είναι εφικτό και εξόχως πιθανό ο κ. Στουρνάρας, με όσα λέγει ότι προτίθεται να κάνει, να καταστεί ακόμη αντιπαθέστερος στην πλειονότητα και στην επερχόμενη αποτυχία του να είναι απελπιστικά μόνος και... αδειασμένος.
http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: