Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου




Έντονη ενόχληση των δανειστών καταγράφεται ήδη για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του (ακόμα...) Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου , σχετικά με την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα το 2009 που αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα για όσα ακολούθησαν .

Πηγές της Κομισιόν προχώρησαν σε μία πρωτοφανή κίνηση αμφισβήτησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, εξέδωσαν και ετυμηγορία, αθωώνοντας τον κ. Γεωργίου και φυσικά τους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Οι ίδιες πηγές αποφάνθηκαν ότι το ζήτημα είναι ανύπαρκτο και δεν υπάρχει φουσκωμένο έλλειμμα, σπεύδοντας να περάσουν και μήνυμα με την εξής διατύπωση: " Για τη διεθνή κοινότητα, τους 17 εταίρους στην ευρωζώνη,την Κομισιόν και την τρόικα όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα τεχνητής διόγκωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά απεδείχθη ότι η τότε εκτίμηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ ήταν αρκετά συντηρητική``.

Με πολύ απλά λόγια το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι ``δεν μας νοιάζει τι λέτε ή τι κάνει η δικαιοσύνη σας. Ισχύει ότι λέμε εμείς``.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός κ.Σαμαράς δεν έχει τολμήσει ούτε να αγγίξει τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, που κατηγορείται πλέον για κακούργημα.

Του έχει διαμηνυθεί από το Βερολίνο να μην διανοηθεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Γεωργίου.

Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα αν απειληθεί η προσωπική ελευθερία του κ. Γεωργίου ή αν υπάρξει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο με την εμπλοκή και των ηθικών αυτουργών, που φωτογραφίζονται στα πρόσωπα των κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Θα απειλήσουν ακόμα και με διακοπή του χρηματοδοτικού προγράμματος και αυτή η απειλή απευθύνεται στο σύνολο του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα στο Σύριζα.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε, ότι με το δεύτερο μνημόνιο, οι δανειστές απέκτησαν το ολοκληρωτικό έλεγχο της ΕΛ.ΣΤΑΤ και ελέγχουν πλέον οι ίδιοι τα στοιχεία πριν δημοσιοποιηθούν. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του Αντιπροέδρου κ.Λογοθέτη και της κ.Γεωργαντά που οδήγησαν στην κατάργηση του τότε διοικητικού συμβουλίου, μέλη του οποίου είχαν καταγγείλει τον κ.Γεωργίου.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου για τον χειρισμό της υπόθεσης, μετά την ποινική δίωξη και τις πολιτικές προεκτάσεις που θα επιφέρει. Για αυτό και επελέγη χθες ο αντιπερισπασμός με το βίντεο και τις δηλώσεις του Βουλευτή του Σύριζα κ. Διαμαντόπουλου.

Ο κ.Σαμαράς φοβάται ο ενδεχόμενο κατάθεσης αιτήματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ έχει να διαχειριστεί και την απαίτηση των δανειστών και του Βερολίνου να παραμείνει στη θέση του ο κ. Γεωργίου. Το ζητούμενο βέβαια είναι σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα παρέμενε στη θέση αυτή, κάποιος που διώκεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα η κυβέρνηση διαβλέπει ότι κάποιοι δικαστές έχουν πλήρως αυτονομηθεί και θα της δημιουργούν συνεχώς προβλήματα που ερεθίζουν τους δανειστές και την τρόικα και φορτίζουν αρνητικά την κοινή γνώμη.

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=59316&type=23&kata=0

Δεν υπάρχουν σχόλια: