Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

''Τελειωμένη'' θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 13 Noε '12, στο http://www.kalami.net/2012/ellada/usa_gr_nov12.html

Στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα ''βλέπουν'' τον νέο Ανδρέα (Παπανδρέου).''Τελειωμένη'' θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά. Εκτιμούν ότι θα γίνουν πάλι εκλογές στα μέσα 2013 στην Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, που οφείλεται βασικά στα εξοντωτικά μέτρα και στα πολλαπλά ψέμματα, ανακολουθίες, πρωθυπουργού και συγκυβερνώντων, με αποτέλεσμα να έχουν απωλέσει την λαϊκή αποδοχή και -ειδικά- την αξιοπιστία τους.

Η ''προσεκτική'' προβολή τελευταία, του Α. Τσίπρα, από το ''μιντιακό κατεστημένο'' ΗΠΑ, θυμίζει περίοδο 1979-81 στην Ελλάδα. Οι θέσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ γιά το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας, ταυτίζονται σχεδόν με αυτές των... ΗΠΑ (''τσάκισμα'' ύφεσης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και ανάπτυξη). Δεν είναι τυχαίο ότι τελευταία, μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι υπέρ διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους (ή όλου) του χρέους.
Ούτε είναι τυχαία η δήλωση Τσίπρα, στο CNN: ''Λέγω το ίδιο που λέγει και ο πρόεδρος Ομπάμα, δηλ. να πληρώνουν και οι πλούσιοι''. Η φράση αυτή, ειδικά, έλαβε την δέουσα προσοχή της Ουάσιγκτον.
Το (μεθοδικό) Στέητ Ντηπάρτμεντ ''μελετά'' πάλι, 32 χρόνια μετά, συμπεριφορές... Ανδρέα Παπανδρέου, ''διαβάζοντας'' έτσι και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τον...''ανάλαβαν'' Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι- αναλυτές. Γεγονός που φαίνεται τελευταία και από τις ''ήπιες'', αλλά ουσιαστικές φιλολαϊκές δηλώσεις και ομιλίες του. Τότε ο Ανδρέας ήταν κατά ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΟΚ. Τώρα ο Τσίπρας είναι κατά Γερμανίας και δανειστών. Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πρόσωπα, συνθήματα και στόχοι αλλάζουν.

Τις ΗΠΑ ενοχλεί και η δειλία με ''παράδοση άνευ όρων'' της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης, στην Γερμανία. Από την άλλη όμως, αντιλαμβάνονται ότι, εξαιτίας των ''συγκυριών'', η κυβέρνηση παραείναι ''πρόθυμη''. Φυσικά, μία πιθανή λαϊκή εξέγερση, εξαιτίας της εξαθλίωσης του λαού, είναι κάτι που απασχολεί φοβικά τις ΗΠΑ.

Στην Ουάσιγκτον εκτιμούν ότι, το ΠΑΣΟΚ, θα διαλυθεί ή θα αφομοιωθεί από την ''Ν.Δ.''. Και ''βλέπουν'' κόμματα αντιμνημονιακά να συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε επί Ανδρέα (1981) με την ''Ενωση Κέντρου'' και λοιπές πολιτικές δυνάμεις. Θεωρούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υπεύθυνα γιά την άνοδο της ''Χρυσής Αυγής'' και την φοροδιαφυγή, διαφθορά-ατιμωρησία. Εκτιμούν, επίσης, ότι σε άλλες δημοκρατικές χώρες, αρκετοί 'Ελληνες πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, κρατικοί λειτουργοί κ.ά., θα ήταν ήδη στην φυλακή ως εγκληματίες, αλλά δυστυχώς, στην Ελλάδα της ατιμωρησίας, συνεχίζουν να παίζουν ακόμα ρόλο στα δρώμενα.

Σημ. 1: Στις ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα ΠΟΙΟΙ πολιτικοί στην Ελλάδα πήραν ''μίζες'' ή έκαναν άλλες παρανομίες, όπως και την αμαρτωλή ''συμπόρευση''-διαπλοκή της εκτελεστικής-νομοθετικής εξουσίας με την δικαστική. H δε έλλειψη θέλησης της τρικομματικής κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή, καλύπτοντας παράλληλα ''ημετέρους'' μεγαλο-επιχειρηματίες, μιντιάρχες κ.ά. που έχουν περίοπτη θέση καταθετών σε ξένες τράπεζες και ''φιγουράρουν'' στις διάφορες ''λίστες'', έχει δημιουργήσει πολύ αρνητική εντύπωση -γιά την ελληνική κυβέρνηση- στην Ουάσιγκτον. Την θεωρούν συμπλέουσα με την διαφθορά-διαπλοκή, την ώρα που γονατίζει τον λαό με σκληρά μέτρα.
Σημ. 2: Η ''ταξιδιωτική οδηγία'' ΗΠΑ γιά Ελλάδα (15 Noε.), δηλ. δύο ημέρες μετά την ανάρτηση του παραπάνω κείμενου, απλά επιβεβαιώνει την ορθότητα όσων αναφέρουμε, αλλά και τις προθέσεις της Ουάσιγκτον.
Σημ. 3: Οι ''χαζές επιθέσεις'' στον Τσίπρα από τα ''όργανα'' της συγκυβέρνησης, θυμίζουν τις επιθέσεις κατά του Ανδρέα 1975-1981, από την τότε Δεξιά. Τα αποτελέσματα τα ζήσαμε Οκτώβριο 1981.
Σημ.4: Σε ότι αφορά τους διάφορους ''συνομιλητές'' της πρεσβείας (δηλ. καταδότες), δεν τους έχουν οι Αμερικανοί σε εκτίμηση, επειδή γνωρίζουν ότι είναι ''βαποράκια'' γιά συμφέρον. Και απλά, αποδέχονται αυτό που λέει και ο σοφός λαός: ''Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τους ρουφιάνους, ουδείς''.
/http://www.kalami.net/2012/ellada/usa_gr_nov12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: