Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

Δρομοι αδιαβατοι

Για μια ακομη ημερα εκανα την διαδρομη Κολωνος-Χαιδαρι πηγαινοντας προς το νοσοκομειο να δω πως παει η κατασταση με την μητερα μου.
Και αφου πηγα και καναμε μια βολτα και εμαθα απο τους γιατρους οτι και παλι δεν θελει να παιρνει τα χαπια της,εμφανως στεναχωρημενος πηρα τον δρομο της επιστροφης στο σπιτι.
Και εκει ειναι που συναντησα το μαυρο ανειπωτο χαλι που συμβαινει και που εγω μιας και δεν πηγαινω προς εκεινη την περιοχη δεν το ειχα ποτε καταλαβει.

Η Λεωφορος Αθηνων πρωην Καβαλας ειναι ενας δρομος που εξυπηρετει δεκαδες χιλιαδες αυτοκινητα,ολα τα κλτελ,οι νταλικες,και μεγαλος αριθμος ιδιωτικων αυτοκινητων περναει καθε ημερα απο αυτον τον δρομο.

Λοιπον μιας και δεν υπαρχει απ'ευθειας λεωφωρειο προς το νοσοκομειο εγω αναγκαστικα πηρα ενα τοπικο που με αφησε στην Αθηνων(Καβαλας) και εκει περιμενα οποιο λεωφωρειο περνουσε με κατευθυνση προς το κεντρο.

Αυτο το δρομολογιο λογικα θα κρατουσε 15-20 λεπτα ως τον Κολωνο και ομως επειδη καποιοι τελειως ανοητοι αποφασισαν να κλεισουν την γεφυρα πανω απο τον Κηφισο με κατευθυνση προς Αθηνα κρατησε σχεδον 90 λεπτα.

Τα παντα μπλοκαρισμενα απο παντου,δεν κινιοταν τιποτα,αργα-αργα φτασαμε στον Κηφισο στριψαμε δεξια και φτασαμε το ιδιο αργα στην Ιερα Οδο και εκει παλι αργα-αργα στριψαμε μετα το μετρο του Ελαιωνα και βγηκαμε παλι στην Αθηνων στο υψος του Καρφουρ.
Φυσικα το τουριστικο αυτο δρομολογιο μας εδειξε μερη της πολης που ισως ποτε δεν θα ειχαμε την ευκαιρια να δουμε και μας υπενθυμισε ποσο ασχημη κατασταση επικρατει σε τετοια προαστια τοσο κοντα στο κεντρο.

Τελικα εφτασα σπιτι με μεγαλη καθυστερηση,και εβαλα να φτιαξω κατι να φαω.
Η σκεψη μου ειναι τι να κανω για να αποφυγω αυτο το δρομολογιο την επομενη φορα που θα παω εκει.

Ηθελα να ξερω περιμεναν να γυρισουν ολοι στην Αθηνα για να κλεισουν μια τοσο σημαντικη διοδο προς το κεντρο?
Δεν μπορουσαν τον Αυγουστο μεσα σε ενα Σαββατοκυριακο να το κανουν αυτο?
Και να πεις οτι ειδα κανεναν να δουλευει πανω στην γεφυρα οκ θα ελεγα κατι κανουν.
Αυτοι θα επρεπε να δουλευουν σε 24ωρη βαση να τελειωσουν το συντομοτερο.

Οπως παει με γεφυρες η χωρις σε λιγο καιρο για να κινηθει καποιος προς και μεσα στο κεντρο της πολης θα πρεπει να βγαινει απο το αυτοκινητο και να περπαταει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: