Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

Ωσαννα

Επειτα απο μια τοσο ξεκουραστη νυχτα ειπα να σηκωθω να κανω τις δουλειες μου,ειχα να παω στην Επιθεωρηση εργασιας γιατι ειχαμε την τριμερη συναντηση με τον πρωην εργοδοτη μου που με απελυσε γιατι δεν δεχθηκα να αλλαξω την συμβαση μου απο αοριστου σε διμηνη οπως ειχα το δικαιωμα να κανω.

Ανεβαινω στον πρωτο οροφο στην Σταδιου,και παρατηρω εναν απιστευτο οργασμο κινησης,κατι με παραξενο υφος να ψανουν τα γραφεια,κατι υπαληλους ντυμενους λες και θα περασει ο επιταφιος,στον δρομο ηδη ειχαν μαζευτει δεκαδες που κρατουσαν ψηφοδελτια του πασοκ.
Οι δε υπαλληλοι τετοια ταχυτητα μου φανηκε οτι ειχαν παρει εκστασυ και ολο χαμογελα και αγωνια,ποτε θα ερθει...ποτε θα ερθει?

Ποιος ρε παιδια?
Α ο νεος με το καλο Βεζυρης θα εκανε επισκεψη στο κτηριο,για ποιο λογο δεν καταλαβαινω αλλα με αφησαν εκει και περιμενα ενω ετοιμαζοντουσαν,και ακουσα στιχομυθιες σαν τις παρακατω.

Μπορει οταν ελθει να σκεφτει να μιλησει μαζι μας οποτε του λεμε για την κατασταση με τα στεητζ,ελεγε μια σε μια αλλη αγχωμενη.

Παρακαλω βρειτε μου μια ντουλαπα αδεια να μπω,ελεγε μια αλλη που ηταν φανερο οτι δεν χωρουσε στο γραφειο που την ειχαν βαλει,δεκαδες υπαλληλοι σε τοσα λιγα γραφεια σκεφτηκα,γιαυτο παει κατα διαολου η επιθεωρηση εργασιας,δεν εχουν ατομα ελεγαν και γεμισαν τα γραφεια ξαφνικα τοσο που δεν χωρουσαν.

Ο εργοδοτης μου τους(μας)εγραψε και δεν ηρθε,χεστηκε και πολλη σημασια τους εδωσε,μου εβαλαν μια αλλη ημερομηνια και ειπαν οτι αν δεν ερθει και τοτε μπορω να παω σε δικηγορο να υποβαλλω αγωγη.

Απορια,αφου η επιθεωρηση εργασιας λεει οτι με τα στοιχεια που εχω η απολυση μου ειναι παρανομη,γιατι εγω με τον πενιχρο μισθο θα πρεπει να υποβαλλω την αγωγη?
Α ναι ξεχασα δεν εχω ουτε αυτον τον πενιχρο μισθο ειμαι απολυμενος.
Δεν ειναι σωστοτερο να υπηρχαν νομικοι σε καθε τμημα της επιθεωρησης εργασιας που να αναλαμβανουν τις υποθεσεις αυτες?

Τον μελλοντα Βεζυρη δεν τον ειδα.Βιαζονταν να μας διωξουν αρον-αρον.

Θα μπει θα χαμογελασει,θα πει και πεντε ανοησιες,και θα αποχωρησει.
Και εγω μαζι με τοσους αλλους ανεργους θα εχω χασει καθε ελπιδα οτι κατι μπορει να αλλαξει σε αυτην την χωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: