Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Ενα τουνελ χωρις ακρη

Πολλοι που εδω και χρονια ακουνε και κρινουν τα οσα λενε οι πολιτικοι μας θυμουνται μια λεξη,την λεξη τουνελ"φως στην ακρη του τουνελ"αν θυμαστε,το πρωτοειπε ο Βεζυρης που του αρεσαν οι μικρες αεροσυνοδοι και για τις οποιες ειχε παρατησει τελειως την υποθεση Ελλαδα.
Τουνελ στην αγγλικη γλωσσα, (tunnel)σημαινει μια υπογεια διαβαση κλειστη στα πλαγια, με εισοδο και εξοδο στις ακρες.
Αυτο λοιπον που ζουμε εδω και δεκαετιες στην Ελλαδα ειναι οτι εχουμε μπει σε ενα τουνελ το οποιο για εμας τους εργαζομενους και τους υπολοιπους πληβειους δεν εχει αλλη ακρη αλλα οι αρχηγοι μας μας υποσχονται οτι προχωρωντας μαζι τους θα βγουμε καποια στιγμη στο φως.

Και τι συμβαινει τελικα?

Αυτο που συμβαινει εδω και τοσα χρονια ειναι εμεις οι πληβειοι της χωρας αυτης να βλεπουμε την οικονομικη μας κατασταση,τις εργασιακες μας σχεσεις,τις συνταξεις που καποια στιγμη δεν θα παρουμε,την υγεια,την παιδεια,την καθημερινοτητα μας να χειροτερευει και να μην υπαρχει ελπιδα καλυτερευσης.

Απο την αλλη οι Πατρικιοι αυτης της χωρας παλαιοι και νεοι πολιτικοι,πλουτιζουν ασυστολα,μονιμα και απο παιδια ανεργοι οι περισσοτεροι απο αυτους,τρωνε τον αμπακο,πανε στα καλυτερα νοσοκομεια οταν ασθενουν ενω εμεις καταληγουμε σε αδειους θαλαμους χωρις νοσηλευτες,και γενικα περνανε ζωη και κοτα οπως λεμε και στην λαικη γλωσσα.

Και αυτο ολο λεγεται δημοκρατια,και μας ζητανε καθε τοσο να παμε να ψηφισουμε οτι συμφωνουμε να συνεχισουμε να περπαταμε σε αυτο το τουνελ που δεν εχει ακρη,οτι σαν τυφλοι θελουμε να χειροτερευουν οι συνθηκες της ζωης μας,οτι θελουμε να πληρωνομαστε σαν σκλαβοι και να πληρωνουμε σαν βασιλιαδες.
Το λαθος δεν ειναι οτι αυτοι μας πανε να ψηφισουμε στην υποτιθεμενη δημοκρατια μας οποτε τους γουσταρει,το λαθος ειναι οτι εμεις απο ηλιθιοτητα παμε και ψηφιζουμε να ειμαστε οι σκλαβοι αυτων που εμεις πληρωνουμε για να μην μας πανε ποτε στην ακρη αυτου του τουνελ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: