Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν

Ειναι ομορφα οταν εισαι νεος,τιποτα δεν σε αγγιζει,φλερτ,ξενυχτια,διασκεδαση,ολα χωρις οριο.
Περνανε τα χρονια και κανεις οικογενεια,παιδια,εννοιες,προβληματα,δυσκολιες.
Μεγαλωνεις και βλεπεις τα πραγματα να αλλαζουν και ειναι κοινοτυπη πλεον η εκφραση οτι δεν ειμαστε ετσι εμεις οταν ειμαστε νεοι,κι'ομως ετσι ειμαστε απλα οι τροποι εκφρασης αλλαζουν,οι ιδεες.
Πολλες φορες απο μικρος ελεγα οτι το ιδανικο θα ηταν να μεγαλωνουμε και να φευγουμε απο αυτην την ζωη χωρις να αρωσταινουμε,χωρις να ποναμε,να υποφερουμε.
Ειναι μεγαλος ο πονος ο εσωτερικος για οσους εχουν γονεις με προβληματα υγειας και δεν τους ειναι δυνατον να κανουν κατι για να τους βοηθησουν.
Στην δικη μου περιπτωση ειναι δυσκολοτερο γιατι δεν ξερω και πως να το αντιμετωπισω και ετσι με φερνει σε απογνωση μερικες φορες και αντιδρω με νευρα η αδιαφορια.
Αυτη η ψυχη που ειναι τωρα στο νοσοκομειο πριν πολλα χρονια ηταν το χερι που κραταγα και με πηγαινε βολτα,το χερι που με επλενε οταν γυρνουσα βρωμικος στο σπιτι,τα χερια που επλεναν ξενα σπιτια για το μικρο μεροκαματο,τα χερια που τωρα λογω της ασθενειας αυτης τρεμουν χωρις να το θελουν.
Και ειναι αδικο γαμοτο σε ατομα που ακομα και απο δικη τους χαζομαρα η ζωη φερθηκε τοσο αδικα,να γερνανε και αρρωστα να μην εχουν την μικρη αυτη ευκαιρια να περασουν λιγα χρονια ηρεμιας .
Πολλοι μου λενε να παω την μητερα μου σε δημοσιο γηροκομειο,εχοντας δει τα δημοσια νοσοκομεια δεν μπορω ουτε να το σκεφτω,και απο την αλλη δεν ξερω πως να αντιμετωπισω αυτη την κατασταση.
Και μεσα απο ολο αυτο το μπερδεμα της ψυχης και του μυαλου της ειναι δυνατον να μην αισθανεται στεναχωρια η λυπη που ταλαιπωρειται και δεν εχει διεξοδο απο αυτο?

Καθε ψυχη σε αυτον τον κοσμο εχει δικαιωμα να της φερονται ανθρωπινα,και ας ειναι ταραγμενη και εχει χασει τον δρομο της,πως με μια διαγραφη μπορουμε εμεις να πουμε οτι δεν εχουμε σχεση με αυτο και δεν μας απασχολει?

Αυτο το χερι που τρεμει υπηρξε καλως η κακως ενα χερι που με εβγαλε στην ζωη με προβληματα μεν αλλα με αγαπη,δεν θα το αφησω να ξεφυγει απο το δικο μου χερι,θελω να ειναι οσο καλα μπορει να ειναι αν και η ιδια προσπαθει το αντιθετο.
Ο Θεος να την βοηθησει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: