Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

Η Κληρονομια

Εχουμε σαν λαος ενα προβλημα με τις κληρονομιες,δεν ξερουμε τι να κανουμε με αυτες,μας παιδευουν,μας ταλαιπωρουν.
Εδω και τριανταπεντε χρονια λοιπον οι εξουσιες μας κληρονομουν η μια την αλλη,παντα δημοκρατικα,παντα με τον καταλληλοτερο να ειναι διαφορετικος καθε φορα.
Ειναι αξιο αποριας πως οι καταλληλοτεροι σε αυτην την χωρα οταν το αποφασιζει ο τυπος και η τηλεοραση παυουν να ειναι καταλληλοτεροι και αντικαθιστανται απο αλλους που πριν χρονια ηταν τελειως ακαταλληλοι.
Εδω και 35 χρονια κληρονομει ο ενας τον αλλον λοιπον,αφου πρωτα κληρονομησαν την εξουσια απο τους συγγενεις τους,αλλοι δεν υπαρχουν σε αυτην την χωρα αξιοι να κυβερνησουν, μονο συγγενικη ειναι η εξουσια στην χωρα μας.

Πριν πολλα χρονια πριν λοιπον ακουγαμε οτι ειχαν κληρονομησει καμμενη γη,αυτο γινοταν μετα τις εκλογες,πριν κανεις δεν ηξερε τι γη θα παραλαβει.
Αυτο συνεχιζοταν καθε φορα που ειχαμε εκλογες,φυσικα πες...πες η γη καηκε ολοκληρη οποτε απεκτησε και νοημα η φραση αυτη.
Σημερα ακουσα και την νεα ιδεολογια....κληρονομησαμε μια δυσκολη κατασταση.....
Α οκ ειπα,αφου καψαμε την γη δεν εχουμε πια την ιδια δικαιολογια και ετσι βρηκαμε καινουργια,παλι καλα που δεν μας ειπαν οτι κληρονομησανε μια πολυθρονα οπως ο Βουτσας σε παλαια ελληνικη ταινια.

Και ενω βγαινει στο φως η ανικανοτητα της προηγουμενης διοικησης,και ενω οι μισθοι που επαιρναν καποιοι σου κοβουν την ανασα,με αδιαφορια εγω παρακολουθω την προσπαθεια να αντιμετωπισθει η δυσκολη κατασταση παλι με ημιμετρα με μονη δικαιολογια την κληρονομια που μας αφησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: