Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Ξαφνικο αισθημα ευθυνης

Εβλεπα ενα πρωινο προγραμμα σημερα,καθημερινο ρεπορταζ οι νεοι και νεες που θα μεινουν ανεργοι με την καταργηση των stage,απελπιστικη η κατασταση.
Εγω γενικα με τις αποριες εχω ενα θεμα,μου αναβλυζουν απο παντου,ιδου μερικες.

Επι ποσα χρονια οι βουλευτες και ο καθε παρατρεχαμενος τους βολευαν οποιον μπορουσαν στο δημοσιο,στις δεκο,στην ολυμπιακη?
Εγω ξερω ατομο που ειχε διοριστει απο υπουργο της ΝΔ πριν 20 χρονια και περισσοτερο,η θεση του ηταν φυλακας στο αεροδρομιο των Σπατων.

Αεροδρομιο δεν υπηρχε φυσικα,οποτε αυτος πηγαινε σε ενα χωραφι που υπηρχε ενα κουβουκλιο στο οποιο καθοταν εως το απογευμα που εφευγε.

Ωραια δουλεια που την πληρωναν οι υπολοιποι εμεις.
Φανταζομαι λοιπον ποσοι χωρις να εχουν τα προσοντα εχουν προσληφθει τοσα χρονια,φυσικα οι περισσοτεροι απο αυτους δουλευουν σαν σκυλια ενω οι μονιμοι υπαλληλοι το ξυνουν ολη μερα.
Επομενη απορια....

Ο Κυριος Παγκαλος ειχε αγνοια τοσα χρονια υπουργος οτι συμβαινουν αυτα?
Ο Κυριος Παπανδρεου δεν το ηξερε?
Οι υπολοιποι βουλευτες δεν ειχαν διορισει κανεναν απο τους σταζιτες?

Οταν διοριζουν καθε λιγο και λιγακι τους συνεργατες των πολιτικων τους γραφειων,τους συγγενεις τους,τους κολλητους τους αυτο ειναι νομιμο και ηθικο?

Και θα βγουν στην απαραδεκτη ιδιωτικη αγορα εργασιας 25οοο ατομα απο οτι λενε και αντε να βρουν εργασια,θα εχουμε προβληματα και θυμηθειτε το αυτο.

Τελικα το σχεδιο μαλλον ειναι αυτοι που τρωνε να τα φανε ολα και οι υπολοιποι να πεθανουν στην πεινα,και μετα σου λενε πρωτα ο πολιτης.
Πρωτα ο πολιτης στην ανεργια.
Α να και ο Πρωτοπαππας,στην τιβι,μαλλον εχει ξεχασει τι ειδους υπουργος ηταν επι χρονια ο ανεργος συνδικαλιστης.
Και που να μουτζωσεις,μαλλον κοιτωντας τον καθρεφτη προς το προσωπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: