Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

Πολεις που μιλανε

Απο μικρος ειχα μαθει στο σχολειο οτι το μονο ον που εχει το χαρισμα της ομιλιας ειναι ο ανθρωπος.
Μεγαλωνοντας δεν ειχα ακουσει τιποτα διαφορετικο,και συνεχιζα να πιστευω το ιδιο γιατι δεν ειχε υπαρξει αποδειξη για το αντιθετο.
Εκει γυρω στα 15 ηρθε ξαφνικα κατι που το ονομαζαν τοτε Δημοκρατια και μας ειπαν μετα οτι ολα θα γινουν καλυτερα,θα εχουμε δουλεια,ελευθερια κλπ.
Τα επομενα χρονια δεν ειχαν αλλαξει και πολλα,ακομη σκοτωνονταν παιδια απο κατι αρματα που τα ελεγαν αυρες,τιποτα δεν φαινοταν να πηγαινει καλυτερα μονο κατι ηλικιωμενοι η μεσηλικες εβγαιναν καθε τοσο που γινοταν ενα πανηγυρι που το ελεγαν"εκλογες"και υποσχονταν οτι μετα απο την επομενη Κυριακη παλι ολα θα πηγαιναν καλυτερα.

Και παλι τα ιδια και παλι τα ιδια...πανηγυρια,μεσηλικες με υποσχεσεις,και κυριωτερα το μεγαλο νεο που δεν ειχα μαθει στο σχολειο.Οι πολεις μιλανε.

Τουλαχιστον ετσι υσχυριζονται ολοι αυτοι απο εκει που ουρλιαζουν,
"Η Αθηνα μιλησε"και το ιδιο και για αλλες πολεις,οποτε ερχεσαι σε μια αμφιβολια και τελικα πειθεσαι,ναι οι πολεις μιλανε.


Μεγαλωνοντας περισσοτερο καταλαβα οτι αυτο που παει καλυτερα ειναι οτι ολοι αυτοι που νοικιαζουν καθε τοσο το κτηριο το μεγαλο στο Συνταγμα,γινονται πλουσιοτεροι,με πολλα σπιτια,ενω οι υπολοιποι δηλαδη μισθωτοι,συνταξιουχοι κλπ δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στα καθημερινα τους εξοδα.

Και τωρα ξερω και ειμαι σιγουρος οτι οι πολεις μιλανε,και θα μιλησουν περισσοτερο μετα απο αυτες τις εκλογες,με τον κοσμο να μην βρισκει ακρη στα προβληματα του,επειδη τελικα μονο εμεις απο ολη την Ευρωπη θα παραμεινουμε στον τροχο της κρισης,λες και τοτε που δεν ειχαμε κριση περνουσαμε καλυτερα.
Αντιο λοιπον στην συγκλιση των μισθων,στα καλυτερα νοσοκομεια,σε δουλεια με αξιοπρεπεια,σε δωρεαν παιδεια,σε προνοια για τους οικονομικα αδυνατους.

Μιλανε οι πολεις,λενε πολλα,μυστικα,να ηξεραν και να μουτζωνουν καλυτερα θα ηταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: