Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

Αποριες και ερωτηματα

Οταν ενας ασθενης δεν παιρνει τα χαπια που πρεπει για να μπορει να βρισκεται σε μια σχετικα καλη κατασταση τοτε γιατι τα νοσοκομεια και οι γιατροι δεν παραπεμπουν το περιστατικο σε καποιο αλλο ιδρυμα η κλινικη,αλλα στελνουν τον ασθενη πισω σπιτι του οπου σιγουρα θα χειροτερεψει η κατασταση του?

Οταν η εισαγγελικη παραγγελια αναφερει να ελεγχθει κατα ποσο ο ασθενης μπορει να κανει κακο σε αλλους η στον εαυτο του,και οταν μονο μετα απο εκφοβισμο η ενεσεις με φυσιολογικο ορο αναγκαζεται να παρει τα φαρμακα,στελνοντας τον σπιτι του οπου σιγουρα δεν μπορει να εχει τετοια αντιμετωπιση δεν ειναι σαν να τον στελνεις να πεθανει αδιαφορωντας για το οτι μπορει τελικα να κανει κακο στον εαυτο του,και αδιαφορωντας και για την εντολη του εισαγγελεα για την οποια εχει μεταφερθει ο ασθενης εκει?

Γιατι το μονο μελημα ειναι να αδειαζουν τα κρεβατια το συντομοτερο και αδιαφορουν για την μετα-νοσοκομειακη συμπεριφορα,οταν επι τρεις φορες σε τρεις μηνες εχει συμβει το ιδιο πραγμα,αρνηση να παρει τα φαρμακα και επαναφορα στο νοσοκομειο, με ποια λογικη δεν εξεταζεται οτι και παλι θα συμβει το ιδιο και οτι η υγεια του ασθενους χειροτερευει?

Με ποια λογικη ο υγιης ανθρωπος που φροντιζει τον ασθενη μπορει να καταφερει οτι με δυσκολια καταφερνουν στο νοσοκοειο,με ποια συμπαρασταση,με τι εφοδια,με τι ψυχικη οδυνη και ταλαιπωρια πρεπει να αντιμετωπιζει ολη αυτην την κατασταση,ποσο μπορει ενας ανθρωπος να αντεξει ολο αυτο?

Απο τον Αυγουστο εως προχθες εχουμε επισκεφτει τρια νοσοκομεια,η συμπεριφορα ειναι η ιδια,οταν αρχισει να παιρνει....με εκφοβισμο τα φαρμακα τοτε ελατε παρτε τον ασθενη παρ'ολο οτι επισημαινουμε οτι στο σπιτι η συμπεριφορα θα αλλαξει.ο ασθενης ετσι που συμπεριφερεται θα πεθανει απο την ελλειψη των φαρμακων,και τελικα λυση δεν θα βρεθει.

Γιατι δεν υπαρχουν καποια κεντρα που να αναλαβανουν την κρατηση με καλους ορους και συνθηκες και να φροντιζουν ολους αυτους τους ασθενεις που στο σπιτι ειναι αδυνατον για τους συγγενεις να κοντρολαρουν και να πεισουν?

Σε ποιο μερος του πολιτισμενου κοσμου αφηνονται ανθρωποι με τετοια προβληματα ερημοι απο συμπαρασταση και βοηθεια,και αφου η εντολη του εισαγγελεα λεει"κακο στον εαυτο του"σημαινει να μεινει εκει που μπορουν να τον κρατησουν να παιρνει την θεραπεια?

Δεν υπάρχουν σχόλια: