Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2009

Οι Κουμουνιστες

Γεννηθηκα σα μια εποχη που ο κομουνισμος ηταν στην παρανομια,φυσικα εγω δεν ηξερα καν τι θα πει αυτη η λεξη,μετα γυρω στο δημοτικο εμαθα οτι οι κομουνιστες ηταν κακοι ανθρωποι,στο ιδρυμα στην Κηφησια ακουγαμε πατριωτικα τραγουδια και γιορταζαμε εκτος απο την 28η Οκτωβριου και την 25η Μαρτιου αλλη μια επετειο.

Την 21η Απριλιου.

Λεγαμε τραγουδακια,η διευθυντρια μας εβγαζε λογους περι της επαναστασης...ε αμα καναμε και λιγη φασαρια σαν παιδια τρωγαμε και ξυλο με το καρεκλοποδαρο.Ναι δεν ειχαν τιποτα αλλο να μας κτυπησουν παρα ενα μεγαλο καρεκλοποδαρο.

Τοτε μαθαμε κρυφα οτι αν εισαι κομουνιστης σε πιανουν και σε κλεινουν φυλακη,σε δερνουν,σε σκοτωνουν κλπ.

Εμεις κομουνιστες δεν ειμαστε,μικρα παιδια ειμαστε ομως το ξυλο μας το τρωγαμε και δεν παραπονιομαστε καθολου.

Αργοτερα μας ειπαν οτι οι κομουνιστες απο τους οποιους γλυτωσαμε ευτυχως αν ειχαν ερθει θα μας ειχαν παρει την περιουσια μας,εμεις περιουσια δεν ειχαμε οποτε τι να μας παρουν?Παντως για καλο και για κακο επρεπε να προσεχουμε.

Οταν ηρθε αυτο που ελεγαν Δημοκρατια ημουν, 15 χρονων,τοτε 15 χρονων καποιος δεν ειχε τις πλήροφοριες που εχει ενας 15χρονος σημερα,το σεξ ουτε ιδεα δεν ειχαμε τι ειναι,σωμα γυμνο δεν ειχαμε δει ουτε σε φωτογραφια και κομουνιστη δεν ειχα συναντησει ποτε.

Αυτο που εβλεπα ηταν οτι και τοτε δακρυγονα επεφταν,ξυλο επεφτε,οπως και πριν ερθει αυτο που ελεγαν δημοκρατια,εγω ειχα αποφασισει να μην ασχοληθω αλλα να παρακολουθω μονο τα γεγονοτα,και τοτε ειδα για πρωτη φορα καποιους να μοιραζουν μια εφημεριδα με το ονομα "Ριζοσπαστης"

Εχοντας μαθει οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι μοχθηροι και θελουν το κακο της χωρας δεν αγγιξα ποτε αυτην την εφημεριδα,εγω επρεπε να δουλευω γιατι αν δεν δουλευα δεν θα ειχα να φαω,τι με ενοιαζε εμενα αυτο?ολοι ελεγαν οτι δεν παμε καλα και αναρωτιομουν εγω το γιατι?
Μηπως οι κομουνιστες κλεβουν τα λεφτα του κρατους?

Οι κυβερνησεις αλλαζαν,εγω εφυγα στο εξωτερικο και παντα νοιαζομουν για οτι γινεται στην Ελλαδα,εδω εγιναν σεισμοι,καυσωνες,πλημμυρες,εγω ηθελα να πιστευω οτι τα πραγματα θα αλλαξουν στην χωρα,ηθελα να γυρισω και το εκανα.

Εδινα βιογραφικα σε εταιρειες που δεν ηξεραν τοτε τι ηταν αυτο,καθε χρονο τιμουσαμε την επετειο του Πολυτεχνειου με περισσοτερο ξυλο απο οτι επι δικτατοριας,φυλακισεις,κατηγοριες,αλλα τον ριζοσπαστη δεν τον αγγιζα.


Και ζησαμε το"Σαμινα"την"Ρικομεξ"τα μαχαιρια στο κοκκαλο,τις κλεψιες,την διαφθορα,τα ψεμματα,τις υποσχεσεις,τα ψεμματα και παλι,τα χρηματηστηρια,τα ομολογα και τα βατοπεδια.

Και πληρωνομουν εως πριν 5 μηνες με τον μισθο που επαιρνα το 1985 στην Αυστραλια,και στην Ελλαδα η ανεργια επιδοτειται για 12 μηνες και μετα σε θεωρουν πεθαμενο γιατι αλλοιως πως θα φας αν εισαι ζωντανος?

Και λεω ρε παιδια...εγω περιμενα οτι οι κομουνιστες θα μας επαιρναν οσα ειχαμε και δεν ειχαμε,πως να αισθανθω τωρα που μας τα πηραν ολοι αυτοι που κομουνιστες δεν ειναι?

Εζησα μια ζωη στο ψεμμα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: