Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2009

Kαι ομως

Νωρις-νωρις στο ποδι και με εμπνευση ξεκινησα να μαγειρευω κοτοσουπα με σκοπο να παω στο νοσοκομειο,η σουπα εγινε τελεια,πηρα και διαφορα αλλα και ξεκινησα.

Εφτασα και πηγα κατ'ευθειαν στο δωματιο της,ηταν ξαπλωμενη οπως παντα και της ζητησα να σηκωθει και να καθησει στην καρεκλα,την σηκωσα,δεν μπορει μονη της,εκεινη την ωρα ηρθε και η κοινωνικη λειτουργος.

Πηγα μαζι της στο χωρο που ηταν η προισταμενη,τι ειπα ας μην το αναφερω εδω αλλα σιγουρα δεν το ευχαριστηθηκαν,οι δικαιολογιες εως ενα σημειο μπορουν να γινουν κατανοητες αλλα απο το να παει ενας ανθρωπος περπατωντας και γεματος ενεργεια σε ενα νοσοκομειο εως οτου να φτασει μετα απο 25 ημερες να μην μπορει να σταθει στα ποδια του δεν σηκωνει για μενα καμμια δικαιολογια.
Δεν τρωει δεν πινει,δεν,δεν,δεν,και οι γιατροι για ποιο λογο πληρωνονται για να ειναι εκει?
Και γιατι δεν διορθωνουν την φαρμακευτικη της αγωγη εφοσον βλεπουν οτι δεν παει καλυτερα?

Οι δικαιολογιες συνεχιστηκαν φυσικα δειγμα ανευθυνοτητας λες και τα νοσοκομεια ειναι μονο για να μενει καποιος μεσα και τιποτα αλλο,αναρωτιεμαι η λεξη νοσηλεια σημαινει τιποτα για ολους αυτους?

Οταν γυρισα στο δωματιο,εφαγε δυο μπανανες μιση σοκολατα και ενα κοματι τσουρεκι,ηπιε και νερο ζητησε να της παρω και πορτοκαλαδα.

Πως λοιπον δεν τρωει οταν μενει μονη δεν καταλαβαινω,φυσικα μετα ολες εκει με κοιταγαν λες και τους ειχα σκοτωσει τον πατερα τουλαχιστον αλλα δεν ελεγαν τιποτα,και τι να πουν.

Της αφησα την σουπα και ζητησα να την ζεστανουν και να της την δωσουν,αυριο θα ξαναπαω παλι γιατι αν περιμενω απο εκει τιποτα σε ενα μηνα θα τρεχω για κηδειες.

Δεν λεω ο χωρος ειναι καθαρος,τα δωματια εχουν μονο δυο κρεβατια το καθενα,εχουν φως και πρασινο εξω,αλλα οι ανθρωποι αυτοι χρειαζονται και φροντιδα και ενδιαφερον εκτος απο το ηρθαμε να κανουμε ενα οκταωρο και να παμε σπιτι μας.

Τα λογια ειναι λιγα για να περιγραψουν αυτο που νοιωθω,σε κανεναν να μην τυχει να του συμβαινει αυτο αλλα δυστυχως ειναι πολλοι που εχουν να υποστουν την ταλαιπωρια να εχουν ασθενη με τετοια παθηση που να αρνειτε και να συνεργαστει.

Τελικα πηρα ενα ποσο απο τον ογα και απο την αλλη εβδομαδα θα βαλω μια αποκλειστικη να την επιβλεπει τουλαχιστον να τρωει ωστε να μην δικαιολογειται οτι δεν την σηκωνουν και δεν την φροντιζουν.

Σε ολους υγεια ευχομαι τιποτα αλλο τελικα δεν αξιζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: