Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2010

Φωναζει ο κλεφτης

Τα σεναρια δινουν και παιρνουν,μια το ενα και μια το αλλο,θα το λυσουμε το προβλημα μας μονοι μας,και οταν λεμε μονοι μας εννοω εμεις οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι,γιατι αν θυμηθουμε την πρωτη ομιλια του πρωθυπουργου στο Ζαππειο οπου ειχε αναφερει και μειωση των μισθων των βουλευτων κατα 20% αα.... αφηστε το αυτο ξεχαστηκε.

Και ξεχαστηκε κυριως και απο τα μμε τα οποια εδω και χρονια παιζουν τον ρολο του κυβερνητικου εκπροσωπου,μα θα ρωτησετε,,,,θα σωθουμε αν κοπουν κατα 20%οι μισθοι των βουλευτων,υπουργων κλπ?

Δεν ειναι θεμα μονο οικονομιας,ειναι και παραδειγμα,οταν ζητας απο εναν ολοκληρο λαο να υποφερει,οταν φερνεις μετρα που θα χειροτερεψουν την οικονομικη κατασταση πολλων ανθρωπων,τοτε ειναι λογικο και αυτοι να περιμενουν καποιο δειγμα απο αυτους που κυβερνανε και οι οποιοι με τις αποφασεις τους επι δεκαετιες δημιουργησαν το προβλημα που καλουμαστε να ξεπληρωσουμε εμεις.

Μια αλλη μεριδα παραπονουμενων ειναι οι εργοδοτες,και εδω ερχομαστε στον τιτλο της αναρτησης μου,και εξηγω πιο κατω τι εννοω.

Λογικο ειναι σε μια χωρα που οι νομοι τηρουνται οι εργοδοτες.....που τηρουν και αυτοι τους νομους να εχουν εναν λογο στην οικονομικη κατασταση της χωρας.
Αυτο σε χωρες που οι εργοδοτες δεν εχουν κατακλεψει το κρατος,δεν εχουν κατακλεψει τους μισθωτους,που επι μια ζωη δεν παραπονιουνται και δεν ζητουν μετρα λιτοτητας,που οι αυξησεις που εχουν δωσει ειναι ρεαλιστικες και οχι 1 και 2% οταν τα υπερκερδη τους εχουν εκτοξευτει απο το ταβανι.

18 χρονια στην Ελλαδα,εργαστηκα σε πολλες εταιρειες,ολες με μεγαλες πωλησεις,τρεις απο αυτες ειναι αναμεσα στις μεγαλυτερες του κλαδου.

Οπως ολους εμας μας εχουν βαλει σε στατιστικες,τοσο τοις εκατο η ανεργοι τοσο τοις εκατο οι ταδε η οι δεινα,ας βαλω και εγω σε στατιστικη τους εργοδοτες που εργαστηκα.

Η φοροδιαφυγη απιστευτη,η πιεση για πωλησεις με καθε τροπο το ιδιο,εμεις προτειναμε στον πελατη οταν τον βλεπαμε διστακτικο,"θα σας κανουμε καλυτερη τιμη αν δεν θελετε αποδειξη"σιγουρη η πωληση με 20% εκπτωση,σιγουρη και η παραμονη μας στην δουλεια,ευχαριστημενος και ο εργοδοτης.

Ελεγχος κανενας,ποτε,επι 18 χρονια κανενας εφοριακος δεν μπηκε στον κοπο να ερθει σε καμια απο τις εταιρειες αυτες να ελεγξει.Μια κυρια θυμαμαι μονο,εφοριακος,ερχοταν και επαιρνε 5 ζευγαρια παπουτσια την φορα,χωρις να πληρωνει.

Μονη ανταποδωση η ενημερωση και καλυψη του ιδιοκτητη σε δυσκολες στιγμες.

Απο τις καταγγελιες που εκανα στα διαφορων ονοματων καθε φορα σδοε,δεν βγηκε τιποτα,μαλλον βγηκε για αυτους που ελεγξαν τις καταγγελιες αυτες.
Ποσοστα και μπονους πωλησεων που δεν συμπεριλαμβανοντουσαν στην μισθοδοσια με αποτελεσμα εκτος απο φοροδιαφυγη,και εισφοροδιαφυγη.

Μια παρανομια που τοσα χρονια κανεις δεν ενδιαφερθηκε να σταματησει,και τωρα?

Τωρα τρεχουν στις ευρωπες,παρακαλωντας,και λενε θα τα καταφερουμε,δεν μιλανε για εκεινους,μιλανε για εμας,εμεις πρεπει τωρα να μαζευουμε αποδειξεις.
Εμεις οπως τοτε που πουλαγα 10 ζευγαρια παπουτσια και κτυπαγαμε το ενα και αν το κτυπαγαμε και αυτο,εμεις φταιμε και τωρα.

Ας σταματησουν να φωναζουν και να κλαιγονται λοιπον οι εμποροι,δεν εμαθε ο κοσμος μονος του να μην ζηταει αποδειξη,καποιοι τους εμαθαν,και καποιοι αλλοι αφηναν ολους αυτους να κλεβουν καθε μερα το κρατος.

Και πληρωστε τωρα μαλακες μικρομισθοι,και συνταξιουχοι,πληρωστε για να σταματησετε να ειστε μαλακες.
Αυτοι παντως τροπους θα βρουν,δεν ξεχνας την τεχνη οταν την μαθεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: