Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

Οι εχθροι του λαου

Μπορει να ειμαι υπερβολικος καποιες φορες,μπορει να διατυπωνω την αντιθεση μου σε κατι με επιχειρηματα πολυ απλα,απλος ανθρωπος ειμαι,ετσι τα διατυπωνω.

Μπηκαμε λοιπον για τα καλα στο τουνελ,οχι οτι ειχαμε βγει ποτε,τωρα ομως μας χωσανε δεμενους χειροποδαρα και με κλειστο το στομα.

Και ολοι ειπαμε οκ δυσκολα τα πραγματα,να βοηθησουμε να τα βγαλουμε περα,και περιμεναμε αυτο που εστω τελευταια μας υποσχεθηκαν.
Να πεσουν τα βαρη αναλογα με την οικονομικη κατασταση του καθενος μας.
Αλλα περιμεναμε και κατι αλλο,μαλλον ακομη δυο πραγματα.

Το πρωτο που περιμεναμε ειναι να μαθουμε επιτελους και οχι απο εξεταστικες επιτροπες,ποιοι επιτελους εχουν φταιξει που καταληστευτηκε η χωρα,ποιοι μοιρασαν εκατομμυρια ευρω σε φιλους και γνωστους.ποιοι εκρυβαν στοιχεια,ποιοι νομοθετουσαν εναντιον ολων των εργαζομενων ενω την ιδια στιγμη εδιναν απλοχερα χρηματα σε τραπεζες και βιομηχανους.

Το δευτερο που δεν το ξεχναω ειναι γιατι ενω ζητουν απο ολους μας "να ματωσουμε"ξεχασαν την υποσχεση τους για μειωση μισθων των βουλευτων,και δεν το ξεχασαν μονο αυτοι αλλα και ολοι οι δημοσιογραφοι και κυριως τα μπλογκς.

Για ποιο λογο οι κυριοι αυτοι που με δυο τετραετιες παιρνουν συνταξη,ζητουν απο εμας να εργαζομαστε 35+ χρονια και να την παιρνουμε λιγο πριν πεθανουμε?
Για ποιο λογο θεωρουν οτι ειναι πιο ισοι απο ολους εμας και χρησιμοποιουν την δυναμη τους για να αποκτουν προνομια που κανενας αλλος Ελληνας δεν εχει?
Με τι θαρρος ζητανε απο ολους μας να περιορισουμε τα παντα οταν αυτοι δεν εχουν δειξει κανενα ενδιαφερον για το ιδιο?

Ειναι πραγματικα θλιβερο αυτο που συμβαινει σε αυτην την χωρα,να εχουμε αφεντες σε μια υποτιθεμενη δημοκρατια των ολιγων.
Να μας φερονται σαν υποζυγια και ανθρωπους ανικανους να σκεφτουν οταν εκεινοι μας εφεραν εως εδω με οσα επραξαν.

Θα ειμαι κακος μαντης αλλα δεν θα καταφερουν τιποτα απο οσα πιστευουν,θα χρεοκοπησουμε,που εχουμε ηδη αλλα το κρυβουμε,εκεινοι θα συνεχισουν να ζουν σαν να μην συμβαινει τιποτα,κριση εχουμε μονο εμεις, εκεινοι δεν εχουν κριση,με την αλλη εννοια ομως.

Γελια και χαρες σημερα,επανεκλεγη ο Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας.
Της Δημοκρατιας των φτωχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: