Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

Η Υγεια των Ζωων

Την εμπειρια μου απο το συστημα υγειας λιγο η πολυ την γνωριζετε οσοι εχετε διαβασει τις σχετικες αναρτησεις μου εδω και 4 χρονια.

Ολο ομως λεω οτι κατι μπορει να αλλαξει,να γινει λιγο καλυτερο γιατι για πολυ ας μην το συζηταμε.

Αδιαφορια,ελλειψη νοσηλειας,τεμπελια,ευθυνοφοβια και θρασος τα κυρια χαρακτηριστικα των υποτιθεμενων νοσηλευτων,και μαλλον και αυτοι που θα προσληφθουν θα ακολουθησουν το ιδιο μοντελλο,εξ'αλλου ποιος μπορει να τους κουνησει οταν εχουν διοριστει?

Μετα απο τοσες μεταφορες σε νοσοκομεια απο τον Νοεμβριο νοσηλευεται η μητερα μου σε νοσοκομειο,νοσηλευεται ειναι μια λεξη που δεν ταιριαζει καθολου στην περισταση,μαλλον την κρατανε εκει να πεθανει να ησυχασουν.

Πηγα παλι σημερα να την δω,με λιγα πραγματα οσα μπορω να της παρω λογω την ανεργιας μου,περιμενει καποιος εστω ελαχιστο ενδιαφερον απο εκει ειδικα οταν επι εναμισυ μηνα την ειχαν παρατημενη γιατι δεν ειχαν προσωπικο οπως ελεγαν και επρεπε να παρω αποκλειστικη να την προσεχει.

Αναρωτιεμε τοσες εκει μεσα τι κανουν ολη μερα?Εχουν τοση δουλεια?μια ζωη οποτε παω ξαπλα σε καρεκλες ειναι και ξυνονται.
Τελικα πηρα την"αποκλειστικη"και εχουν πολλες εκει,οι οποιες σκατζαρουν οποτε θελουν να φυγουν και αφηνουν καποια αλλη να"φροντιζει"τον ασθενη.

Ελειπε δυο μερες την προηγουμενη εβδομαδα,οκ,πηγα σημερα ελειπε παλι,ολο γιατρους εχουν και ραντεβου που πρεπει να πανε,και τι γινετε με την φροντιδα του ασθενη?

Μπηκα στο δωματιο,την βρηκα με την αναπληρωτρια αποκλειστικη,να την ταιζει,μαλλον να τρωει μονη της,τελειως ΑΝΑΣΚΕΛΑ στο κρεββατι.

Ουτε υγιης ανθρωπος δεν επιτρεπεται να τρωει ετσι ποσο μαλλον ασθενης με παρκινσον που τα νευρα και οι μυες του δεν λειτουργουν σωστα και κινδυνευει με τετοιο τροπο να πνιγει.

Ρωτησα για ποιο λογο δεν την εχει σηκωσει να καθεται για να φαει,δεν απαντησε ετρεξε εκεινη την ωρα να σηκωσει το κρεβατι.
Τα πηρα.

Πηγα στην Προισταμενη και ανεφερα το γεγονος,ηρθε στο δωματιο,η υποτιθεμενη αποκλειστικη αρχισε να δικαιολογειται οτι το κρεβατι ηταν σηκωμενο,τα πηρα χειροτερα,αν κατι δεν μπορω στην ζωη μου ειναι οι ψευτες και οι ευθυνοφοβοι.

Τελικα η προισταμενη οπως ειναι φυσικο,εχουν κλικες ολοι σε τετοιες δουλειες δεν θελησε να παρει θεση,τα ακουσε και αυτη,και τι απαντησε?

Αν δεν σας αρεσει να την παρετε απο εδω!!!

Ναι αγαπη μου,συγνωμμη δεν ηξερα οτι ειναι χωραφι σου εδω και εχω την κατσικα μου και σου τρωει το χορταρι.

Αντι να κανει την δουλεια της δηλαδη βγηκε και απο πανω,εδω παει η λεξη θρασος.

Ανικανες.τεμπελες,και αδιαφορες,το μονο που μπορουν ειναι να αντιδρασουν και οχι να διορθωσουν,τωρα καταλαβαινω τον λογο που ενω οταν την πηγα εκει περπαταγε τωρα δεν μπορει ουτε να σταθει στα ποδια της.
Αδιαφορια απλα.'

Ενημερωσα τον Διοικητη του Νοσοκομειου που υποσχεθηκε να δει τι γινετε,δεν ξερει τι γινετε δηλαδη?
Δεν ξερει οτι οι τεμπελες εκει μεσα προτεινουν να παρει καποιος αποκλειστικη για να καθονται και να το ξυνουν?
Τι πρεπει να γινει για να το μαθει?
Ενας η περισσοτεροι θανατοι ισως,που θα τον δικαιολογησουν οπως δικαιολογουν οσους θανατους απο αμελεια εχουν στα νοσοκομεια.

Η να εχουν ασθενεις με κατακλιση που αφεθηκαν να καταπεσουν εκει απο την πληρη αδιαφορια τους.

Και μετα μου λετε Πρωτα ο Πολιτης και κολοκυθια τουμπανο,αν δεν εχεις χρηματα αυτα τα νοσοκομεια ειναι ο προθαλαμος του θανατου και τιποτα αλλο.

2 σχόλια:

Bloody_Mary είπε...

Αγαπητέ φίλε, δυστυχώς έχω ζήσει πιθανότατα χειρότερη κατάσταση από τη δική σου και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Οι νοσηλεύτριες πληρώνονται για να ξύνονται ανάσκελα στις πολυθρόνες τους, οι γιατροί για να σου λένε ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς έχει ο ασθενής και οι επιμελητές και διευθυντές για να βάζουν μπροστά τα ειδικευόμενα γιατρουδάκια ώστε εκείνοι να εφημερεύουν εξ'αποστάσεως! (ναι, ναι όπως η εκπαίδευση εξ΄αποστάσεως) κι εμείς καλούμαστε να πλήρωνουμε 80άρια στις αποκλειστικές, αφου το ΙΚΑ μας τα παίρνει κανονικά κάθε μήνα (αν είμαστε εργαζόμενοι) και καλύπτει μέχρι 7 νύχτες για αποκλειστική. Νύχτες μόνο, γιατί την ημέρα ο ασθενής γίνεται περδίκι και εξάλου υπάρχουν και οι νοσηλεύτριες! Ας γελάσουμε λοιπόν όλοι μάζι! Υ.Γ. Περνώντας από τη Β. Σοφίας, παρατήρησα τα μέγάλα γράμματα στον τελευταίο όροφο του Ευαγγελισμού...: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ".. σκέφτηκα τότε πως το νοσοκομείο χρειάζεται "ανακαίνιση". Αλλάξτε το ρε παιδιά σε "ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ". Έτσι για να παραδεχτούμε μετά τουλάχιστον ότι είστε ειλικρινείς! Κωλοκράτος!!

ΗarryTsopanos είπε...

Τα ζω 4 χρονια ολα αυτα.