Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

Παρτε μας τα μετρα

Τελικα μετα απο πολυ συσκεψη,και σκεψη,ακουσαμε τα φορολογικα μετρα,και τι μετρα.

Ολα στην φορολογια εισοδηματος βασιζονται στην συγκομιδη αποδειξεων απο εμας και μεσω αυτων των αποδειξεων σε ενα αφορολογητο οριο εως 12000 ευρω.

Αλλοιως αν δεν μαζεψει καποιος ολες αυτες τις αποδειξεις θα πληρωνει φορο απο τις 6000 ευρω και πανω.

Και οπως το ειχα ξαναγραψει παλαιοτερα εχει να πεσει πολυ γελιο με τους ηλικιωμενους και τις αποδειξεις,τις μαζευουν οκ,οι ηλικιωμενοι ειναι ενταξει με το να μαζευουν αποδειξεις,αντε να τις ταξινομησουν,να γραψουν καπου αφμ και λοιπα στοιχεια,οταν ερθει η ωρα να υποβαλλουν ηλεκτρονικα την δηλωση τους σκεφτηκε κανεις ποσο θα κοστισει σε εναν λογιστη η φοροτεχνικο να κατσει με τις ωρες να καταγραφει αποδειξεις?

Μαθαμε και τις νεες αποφασεις για τις συνταξεις,ολα τελεια,πως τους πηρε τοσο λιγο καιρο να τα σκεφτουν?
Φανταζεστε τι ανετα θα ζει καποιος με 360 ευρω περιπου μηνιαια συνταξη αναλογικα μετα απο 35 χρονια εργασιας?

Η προβλεψη και του πιο ανοητου εν ελλαδι ανθρωπου,η δικη μου δηλαδη ειναι λαικα και απλα οτι θα πεσει πολυ πεινα στα επομενα χρονια,και ποιος θα βοηθαει τον αλλον οταν πειναει και εκεινος?

Πανε οι υποτιθεμενες κατακτησεις των εργαζομενων επι τοσες δεκαετιες,τα καταφεραν οσα δεν μπορουσαν να καταφερουν τοσα χρονια οι διαχειριστες μας.
Και ολα αυτα μετα απο μια κραιπαλη 30 ετων που ολα τα τρωκτικα εμπαιναν,ετρωγαν,και εβγαιναν οποτε ηθελαν απο την κρατικη αποθηκη χρηματων.

Το μονο που δεν πειραξαν και ουτε θα αγγιξουν ειναι οι μισθοι των βουλευτων,και οι φορολογικες τους ελαφρυνσεις,αυτα ειναι στο αβατο σαν το αγιο ορος.

Και συνεχιζεται το οργιο αλληλομαχαιρωματος των μισων Ελληνων εναντια στους αλλους μισους,γιατι αυτος να παιρνει τοσα ενω εγω οχι και αλλες αισχροτητες.
Πως τα καταφεραν σε τοσο λιγο χρονο να στρεψουν τον εναν εναντια στον αλλον δεν το πιστευω.

Αλοιμονο για το τι μας περιμενει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: