Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Εμπρος για χειροτερες μερες


Η Εικονα ειναι απο το www.epikairo.gr

Οι προεκλογικες υπoσχεσεις του Πρωθυπουργου για οσους τις θυμουνται δεν εχουν να κανουν σε τιποτα με οσα αποφασισε και ανακοινωσε με θλιβερο υφος προχθες.

Ολοι ξεραμε οτι η διαχειρηση των οικονομικων στην διαρκεια που ο κουρασμενος ηταν αυτος Πρωθυπουργος δεν ηταν και η καλυτερη,κανεις μας ομως δεν ηξερε ποσο ασχημη ηταν.

Ο Κυριος Παπανδρεου το ηξερε,αυτο εχει αποδειχθει απο τις δηλωσεις του Διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος,το ηξερε τοτε που ελεγε οτι δεν θα ψηφισει τον Προεδρο της Δημοκρατιας με σκοπο να παει η χωρα σε εκλογες.
Το ηξερε προεκλογικα οταν στο ντιμπεητ και σε ομιλιες του μιλαγε για παροχες,ελεγε οτι λεφτα υπαρχουν,βεβαιωνε οτι θα ακολουθησει πιστα το προγραμμα του.

Αυτο σημαινει οτι επανω στην πολιτικη φιλοδοξια του ο Πρωθυπουργος ειπε ψεμματα σε ολους μας με σκοπο να μας παραπλανησει και να κερδισει την εξουσια,κατι που συνεχεια συμβαινει σε αυτην την χωρα,αλλα λενε πριν τις εκλογες αλλα κανουν μετα.

Και την πηρε την εξουσια,και επεσε σε βαρεια διαβουλευση τεσσερις μηνες τωρα,και αποφασεις δεν βλεπαμε,απλα ακουγαμε σεναρια,αλλα απο εδω,αλλα απο εκει.

Μεσα σε αυτους τους μηνες μια μας λεγανε οτι δεν υπαρχει σαλιο,την επομενη υπηρχε,μια μας λεγανε οτι δεν αυξανονται τα συνταξιμα χρονια,την επομενη οτι θα αυξηθουν,ενα αρτσι,μπουτσι και λουλας.

Και φτασαμε πλεον να καταλαβουμε το μαυρο χαλι μας,και το μαθαινουμε διαβαζοντας ξενες εφημεριδες,αν πεσεις στις ελληνικες χρειαζεσαι και μεταφραστη.

Που πηγαν τα λεφτα λοιπον?και γιατι οσοι τα ξοδεψαν με τετοιο τροπο ειναι ακομη εκτος φυλακης?
Και φυσικα ξερουμε οτι ο νομος περι ασυλιας που τον κρατανε ακομη εχει αφησει ολους τους κλεφτες εκτος φυλακης,γιατι ομως δεν τους ξεμπροστιαζουν δημοσια?

Τι ειδους αξιοπρεπεια ειναι αυτη που εχουμε,να ανεχομαστε τους απατεωνες που μας φτασανε ως εδω να κυκλοφορουν στα καναλια και να δινουν συμβουλες για το πως θα σωθουμε.

Θα ειναι πολλα τα χρονια που θα περασουν για να πουμε οτι κατι θα καλυτερεψει,θα παρουν και αλλα μετρα χειροτερα,ειναι το θεμα να σωθει το κρατος και ας πεθανουν οι πολιτες?
Ειναι το θεμα να πληρωσουν οι εχοντες οταν τα μετρα ενα προς ενα πλητουν μονο τους μη εχοντες?

Αυξηση
Προιοντων καπνου,ποτων
Βενζινης
οριων ηλικιας
ανεργιας

Μειωση
Συνταξεων
Μισθων
επιδοματων

Και οχι απο αυτους που εχουν,και ας μην το ξεχναμε,οι βουλευτες εχουν αρνηθει οποιαδηποτε μειωση,οσο για τον φορο που πληρωνουν μονο για γελια ειναι.
Ακομη και σε αυτο ψεμματα ειπε ο Πρωθυπουργος,λογια ωραια και πλανα,απο ειλικρινεια τιποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: