Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

Οι εχοντες και κατεχοντες

Ενα και μοναδικο απο ολα τα μετρα και μονο αυτο καταργει ολη την προεκλογικη και μετεκλογικη φιλοσοφια του Πασοκ περι εχοντων και κατεχοντων,οτι πρεπει να μπει μια ταξη το ξεραμε ολοι αλλα η ερωτηση ειναι τοσα χρονια δεν το ηξεραν χθες το καταλαβαν?

Ειπαν λοιπον οτι θα πληρωσουν οι εχοντες και κατεχοντες,πηραν καποια μετρα που εχουν ξαναδοκιμαστει στο παρελθον αλλα δεν απεδωσαν με κυρια αιτια την αναποτελεσματικοτητα των ελεγκτικων μηχανισμων,και οχι μονο,και την διαβρωση τους και την διαφθορα των ελεγκτων.

Καθε φορα λοιπον που καποια κυβερνηση θελει να βγαλει ευκολα και σιγουρα λεφτα το μονο που δεν κανει ειναι να στραφει στους εχοντες και κατεχοντες,ξερει απο που θα τα παρει,απο τους πολλους.

Η Βενζινη και το πετρελαιο λοιπον ειναι η λυση και εχουν μπει και αλλες φορες πενηνταρικα σε αυξηση για διαφορετικους παντα λογους χωρις ποτε να βοηθησουν τον σκοπο για τον οποιο εγινε η αυξηση.

Και οκ εγω δεν οδηγω,δεν εχω αυτο το εξοδο,αλλα η αυξηση στα καυσιμα προαναγελλει αυξησεις σε ολα τα ειδη καταναλωσης,απο το σουπερ μαρκετ,τις μεταφορες,τα παντα.

Αυτο δεν θα βλαψει τους εχοντες και κατεχοντες λοιπον,θα βλαψει κυριως τους χαμηλομισθους και συνταξιουχους,και ετσι η σκεψη μου ειναι γιατι καθε φορα η ευκολη λυση θεωρειτε να γινονται αυξησεις με εισπρακτικο σκοπο και μονο χωρις να υπαρχει η αναλογη ελαφρυνση τους με οποιο αλλο τροπο.

Μας εχουν ζαλισει οτι τα μετρα ειναι σωστα,οκ αυτο θα το δειξουν τα αποτελεσματα που θα εχουν,παντως κοινωνικα δικαια δεν ειναι,και δεν μιλαω μονο για την αυξηση των καυσιμων αλλα και πολλα αλλα,μην ξεχνατε ομως αυτα ειναι τα τωρινα μετρα,αν δουν οτι χρειαζονται κι αλλα χρηματα ετοιμαστειτε για τα επομενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: