Κυριακή, Ιουλίου 18, 2010

Επαναλαμβανομενες εικονες



Αρχισε και παλιι φετος με το που αυξηθηκαν λιγο οι ανεμοι η μαχη με τις φωτιες,αλλη μια χρονια μυριζει η ατμοσφαιρα την μυρωδια του καμμενου ξυλου.
Αλλη μια χρονια που βλεπαμε τους καπνους να μαυριζουν τον ηλιο μεχρι και το Λαγονησι που ειχαμε παει για ενα μπανιο,αλλη μια χρονια και εμεις τι κανουμε.

Τα περιμενουμε ολα απο το κρατος,ποτε πια θα καταλαβουμε οτι πρεπει και εμεις να κανουμε κατι να οργανωθουν οι κοινωνιες να αμυνονται απο μονες τους,να μην αφηνουν την φωτια να καιει το περιβαλλον.

Εχοντας ταξιδεψει σχεδον σε ολη την υπαιθρο,στην Αττικη τι παρατηρω και με στεναχωρει και με απογοητευει.

Ωραια σπιτια χτισμενα παντου,ακομη και εκει που δεν θα επρεπε να ειναι κτισμενα,το καθενα με τον κηπο του,τα δεντρα του,σε βουνα,ρεματιες,χειμαρους παντου σπιτια.

Απο κει και παραεξω απο τους περιποιημενους κηπους,τα χλιδατα σπιτια η τα φτωχικα,δεν υπαρχει τιποτα.

Δεν υπαρχει ρυμοτομικο σχεδιο,πεζοδρομια,κρουνοι,τις περισσοτερες φορες.
Και το χειροτερο....

Παντου μικρες χωματερες,σε λοφους,σε χαραδρες,τελειωνει καποιος το ομορφο σπιτι και τον ωραιο κηπο του και πεταει τα σκουπιδια,και οτι αλο αχρηστο οπου τον βολευει.
Και ακομη χειροτερα.

Δεν ενδιαφερεται κανεις για τα ξερα χορτα η την αποψιλωση του δασους γυρω απο τα σπιτια.

Γιατι ολοι τρεξανε και καταπατησανε η αγορασαν αργοτερα ενα κομματι γης εκει που παλια ηταν δασος,και τι γινετε με αυτο?

Οταν ξεκινησει μια φωτια απο εμπρησμο συνηθως βρισκει αμεσως τι να καψει,παντου ολοι οι δρομοι στους οικισμους ειναι γεματοι ξερα χορτα,αν αυτα δεν κοπουν τι περιμενουν οι κατοικοι?'

Εφοσον βλεπουν οτι το κρατος δεν κανει αυτη την δουλεια...που ειναι οι οργανωμενες κοινωνιες καθε περιοχης να κανουν αυτο το πραγμα καθε τελος Ανοιξης?
Γιατι περιμενουν πρωτα να γινει το κακο και μετα να τα ριξουν ολα σε καποιον αλλον?

Γιατι δεν οργανωνουν περιπολιες καθε μερα σε περιοχες που γνωριζουμε καθε χρονο οτι ειναι στο στοχαστρο των εμπρηστων,αν δεν το κανουν οι ιδιοι ποιος θα το κανει?

Αυτη δυστυχως ειναι η ελληνικη νοοτροπια,ας κανει καποιος αλλος την δουλεια αυτη για μας,εμεις ειμαστε ανωτεροι,ειμαστε το κατι αλλο,εμεις παμε εκει για να κανουμε μπανιο και να ξεκουραστουμε,να κουτσομπολεψουμε τους γειτονες,απροετοιμαστοι ταχα για οτι φοβομαστε οτι θα συμβει.

Καθε χρονια οι ιδιες εικονες,καηκε σχεδον το συμπαν στην Αττικη,περιμενουμε παλι την βοηθεια αλλων.

Ομως περιμενοντας καηκε η Πεντελη ο Υμηττος,η Παρνηθα,δεν εχει μεινει και τιποτα να καει πλεον.

Βαψτε τους τοιχους των σπιτιων σας πρασινους....

Να θυμιζουν στα παιδια σας το χρωμα της φυσης.

Οπως στα τροφιμα που τα χαλασαμε,στην συμπεριφορα που την αλλαξαμε,να θυμουνται τι χρωμα υπηρχε πριν εξω απο τα σπιτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: