Πέμπτη, Ιουλίου 08, 2010

Σαν τα ζωα



Χαζευα διαβαζοντας διαφορα νεα,απο ιστολογια φυσικα,οι γενναιοι δημοσιογραφοι μας απεργουν αλλη μια φορα σε μερα που θα επρεπε να ειναι στην θεση τους,να ενημερωνουν τον κοσμο τι ειναι αυτο που ψηφιζεται σημερα στην βουλη.

Και περιμενα τουλαχιστον να δω σκυθρωπους βουλευτες με βαρια καρδια,μεσα σε τοση πιεση,καταπιεση απο τον διαχειριστη μας,να ψηφιζουν οπως και εκαναν το νομοσχεδιο.

Αντιθετα αυτο που δειχνουν οι φωτογραφιες που εφτασαν ως τα ιστολογια ειναι γελακια,πειραγματα,κουβεντουλα ισως για το ποιος θα παρει το παγκοσμιο κυπελλο.

Γιατι να στεναχωρεθουν οι" ανθρωποι "δεν εχασαν τιποτα αυτοι,και τους τεραστιους μισθους τους εξακολουθουν να παιρνουν,και την συνταξη εχουν εξασφαλισμενη μετα απο οκταετια στην Βουλη,οι περισσοτεροι εχουν βολεψει ολους μα ολους τους συγγενεις και φιλους τους,περιουσια εχουν κανει,ασυλια εχουν.....τι να τους στεναχωρησει?

Που θα πεθαινουν απο πεινα οι ανεργοι σε λιγο καιρο?δεν ειναι υπερβολη....δεν εχουμε ολοι περιουσιες να τρεφομαστε,που θα πεθαινουν οι εργαζομενοι χωρις δικαιωμα να παρουν συνταξη,και αν την παρουν δεν θα τους φτανει να ζησουν εστω και πολυ φτωχικα?

Που οι εργοδοτες πλεον θα μπορουν να κανουν οτι εκαναν και πριν αλλα αυτη την φορα νομιμα?
Που εχουν καταδικασει τις επομενες γεννιες σε συνθηκες δουλειας?
Που εχουν κανει απαγορευτικο στους νεους να ονειρευτουν τον ερωτα,τον γαμο,την οικογενεια?

Οχι δεν νοιαζονται για ολα αυτα οι κυριοι αυτοι,για το τομαρι τους νοιαζονται και μονο,για την περιουσια τους,για την στενη οικογενειακη τους ευτυχια.

Μονο οταν ο κοσμος ξεσηκωθει και τους βαλει εκει που τους αξιζει,τους αφαιρεσει οτι εχουν κλεψει,αφησει ανεργους ολους τους συγγενεις και φιλους τους, τοτε μονο θα καταλαβουν τι παει να πει.....

Αδιεξοδο.
Φοβος.
Ανασφαλεια.
Τρομοκρατια.
Αδικια.

Εως τοτε θα μας μεταχειριζονται σαν αυτο που θεωρουν οτι ειμαστε.

Σαν ζωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: