Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2010

Η Δημοκρατια του φοβου



Η κυβέρνηση όταν ξαφνικά (!) διαπίστωσε ότι «λεφτά δεν υπάρχουνε», σκέφτηκε κάτι πολύ απλό. Να φοβίσει τους Έλληνες. Έτσι θα ήταν πιο εύκολο να δεχτούν όλοι τις περικοπές, να περιοριστούν οι σπατάλες, να πολεμηθεί η φοροδιαφυγή, να κυνηγηθούν οι κλέφτες… Και πράγματι τους τελευταίους τρεις μήνες η επιχείρηση φόβος πήγε πολύ καλά. Δείτε τα πρωτοσέλιδα, δείτε τους κεντρικούς δρόμους των πόλεων τα βράδια, δείτε τα λουκέτα… Προστέθηκε και ο δράκος του ΔΝΤ και μαζεύτηκαν και οι πλέον ατρόμητοι.

Όχι βέβαια ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβηθούμε… Η οικονομία μας ήταν στα κακά της χάλια και η ηθική τους συστήματος σάπια. Γιαυτό άλλωστε ο φόβος που έσπειραν οι κυβερνητικοί βρήκε έδαφος στην κοινωνία. Πολλοί θα σου πουν ότι δεν υπήρχε και άλλος δρόμος. Και ότι οι κοινωνίες, αν δεν φοβηθούν δεν θα συμμαζευτούν. Μήπως όμως η «δόση φόβου» έχει αρχίσει να είναι «κακή»; Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να προσθέσει και τίποτα καινούργιο στο ρεπερτόριο της; Ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση για το ασφαλιστικό είπε ότι «αν πάμε καλά» οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Δεν είναι αυτό όμως που περιμένει μια κοινωνία για να αναθαρρήσει. Χρειάζονται ένα εθνικό σχέδιο που θα συμπεριλάβει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, την Πράσινη ανάπτυξη, τον περιορισμό του γραφειοκρατικού Κράτους, την επέκταση του κοινωνικού Κράτους, την ανάπτυξη του Ίντερνετ, την ολοκλήρωση αναπτυξιακών έργων του Δημοσίου, την διευκόλυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας… Ένα σχέδιο με ημερομηνίες, στόχους, κέρδη. Αντίστοιχο με αυτό του φόβου που οικοδόμησε η κυβέρνηση πολλές φορές χωρίς μέτρο.

Σ.θεοδωρακης-www.protagon.gr

Aυτο το κειμενο αντικατοπτριζει οσα πιστευω κι εγω,με οπλο τον φοβο προχωρανε παιρνοντας ολο και χειροτερα μετρα.
Τον φοβο του εργαζομενου οτι αυριο δεν θα εχει εργασια.
Τον φοβο του συνταξιουχου οτι θα του κοπει η συνταξη.
Τον φοβο της νοικοκυρας οτι δεν θα μπορει να θρεψει τα παιδια της.
Τον φοβο ολων μας για μια μελλοντικη πορεια δυσκολοτερη απο αυτη που εκεινοι προγραμματιζουν για μας.

Με τον φοβο κυβερνανε,με ψεμματα,με υποσχεσεις που δεν προκειται ποτε να επαληθευτουν,με προφητειες οτι οι δυσκολες μερες θα τελειωσουν συντομα οταν το ξερουν οτι αυτο δεν προκειται να συμβει.

Ενας λαος που φοβαται να βγει στις πολεις να περπατησει,να κατεβει σε διαδηλωσεις,να μιλησει,να αντιδρασει,να ζησει τελικα.

Αυτη ειναι η ζωη που θελουν για μας,πιονια στα σχεδια τους,ερμαια των τραπεζιτων,να αυτοκτονουμε απο την ελλειψη κοινωνικου κρατους,να πληρωνομαστε πενταροδεκαρες και να πληρωνουμε τα χρεη τους.

Ο διαχειριστης μας εντολοδοχος αλλων, εφαρμοζει επανω μας ακριβως το μοντελλο της λεσχης Μπιλντερμπεργκ,αυτη η κριση δεν θα εχει τελος,οσα γινονται ειναι μονο η αρχη.

Εφοσον δεχτηκαμε χωρις παραπονο ολα τα αρχικα του σχεδια τωρα ξερει οτι ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε οτι ακομη υπαρχει στο προγραμμα.
Το 2011 και το 2012 ειναι δυσκολοτερες χρονιες συμφωνα με το μνημονιο του ΔΝΤ,το εχει πει στον λαο κανεις απο αυτους?

Χθες ακουσα οτι σκεπτονται ακομη και την μειωση του επιδοματος ανεργιας"σε υψος που να εγγυαται την αξιοπρεπη διαβιωση".....450 ευρω ειναι τωρα....ποσα χρειαζεται καποιος για να εχει αξιοπρεπη διαβιωση?

Γιατι δεν μιλανε για αξιοπρεπη θανατο τοτε?

Την ιδια ωρα που αυξανουν την επιδοτηση των κομματων απο το κρατος κατα 30%,την ιδια ωρα που εκεινοι με τον εναν η τον αλλον τροπο καταφερνουν και παιρνουν τις μειωσεις των μισθων τους απο επιτροπες.

Παρτε το χαμπαρι,οι μονοι που θα πληρωνονται σε λιγο ειναι αυτοι και οι συγγενεις τους που τους εχωσαν στην Βουλη.

Οι υπολοιποι θα ζουμε με τον φοβο του αυριο,τον φοβο του σημερα,τον φοβο μην ξυπνησουμε και βρεθουμε κι εμεις νεκροι απο αγνωστους.

Αυτη ειναι η δημοκρατια μας πλεον.

Οι κλεφτες και οι δολοφονοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: