Σάββατο, Απριλίου 09, 2011

Σε περιμενα να ερθεις

Φτανοντας στην πορτα του θαλαμου της κοιταξα προς το κρεβατι της,τα ματια της εψαχναν την πορτα περιμενοντας,με κοιταξε με ανακουφιση,σαν να ελεγε επιτελους ηρθες.
Πλησιασα και την φιλησα,με φιλησε και εκεινη,τοσες φορες που δεν το ειχε ξανακανει,σου ελειψα μαμα?
Ελα.... κοιταγα την πορτα και περιμενα να ερθεις,απαντησε,τι καλα που θα ηταν σκεφτηκα αν δεν ειχαν συμβει οσα εχουν συμβει τα τελευταια χρονια,η εστω αν ειχε τηνν ηρεμια που εχει τωρα και καταλαβαινει οτι πρεπει να παιρνει τα φαρμακα της.
Την σηκωσα και της εδωσα λιγο κεηκ που ειχα φερει μαζι μου να φαει,η μπλουζα της λερωμενη απο το φαγητο που της δινουν,ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν την εχω λερωσει εγω οταν την ταιζω,ισως γιατι νοιαζομαι να βαλω κατι,μια χαρτοπετσετα να μην λερωθει,δεν το σκεφτονται οσοι την ταιζουν,μπα απλα δεν ενδιαφερονται.

Ελα να αλλαξουμε μπλουζα της ειπα,συμφωνησε...να σου εφερα μια καινουργια..κοιτα,θελω μια με γιακα απαντησε,μαμα δεν ειναι της μοδας με γιακα...χαμογελασα καθως την αλλαζα,ελα να δεις τι ωραια ειναι αυτη,και απαλο υφασμα,δες!!!

Σου εφερα και ενα ρολοι να φορας,αλλα θα πρεπει να το παω να μικρυνουν τον μπρασελε γιατι θα σου φευγει,ηθελε να φαει ενα αχλαδι και δεν ειχα φερει μαζι μου,στην κουζινα του τμηματος δεκαδες αχλαδια....τι τα φυλανε σκεφτηκα,για τις μερες της κρισης?
Μα δεν ενδιαφερονται,τι αλλο να πεις?τι θα παθει καποια αν δωσει ενα αχλαδι σε εναν ασθενη,οποιονδηποτε ασθενη,βαριουνται μαλλον που ζουνε.
Εκει που ξαφνιαστηκα περισσοτερο ηταν οτι της ειχα παει νεο κεηκ νομιζοντας οτι ειχε ηδη φαει το προηγουμενο,και ομως εκει το ειχαν ακομη,φτου ρε γαμοτο,δηλαδη τι πρεπει να κανει καποιος για να κανουν και κατι εξω...απο τα καθηκοντα τους?

Ο θεος της δινει ζωη που δεν ηθελαν να της δωσουν στο αλλο τμημα που ηταν,φυσικα ταλαιπωρειται απο τους πονους,εμενα με ποναει που βλεπω οτι αν δεν ειναι ανθρωπος απο πανω τελικα δεν νοιαζεται κανεις για κανεναν,πως καταντησαμε σαν λαος ετσι?

Θυμαμαι στην Αυστραλια ενας φιλος πηγε την μητερα του σε νοσοκομειο για εγχειρηση στο νεφρο και μονο που δεν τον πεταξαν απο το κτηριο οταν σκεφτηκε κατα τον ελληνικο τροπο και προσπαθησε να δωσει ενα μπουρμπουαρ στην νοσηλευτρια.

Θα μου πεις τα ιδια λεφτα παιρνουν?
Μα ειναι τα λεφτα το παν?ειδικα σε τετοιε περιστασεις?

Ετοιμαστηκα να φυγω,μαμα αν πεινας να ζητας να σου δινουν,εχω φερει οτι θες,μεχρι αυγα βραστα.
Ζηταω αλλα δεν μου δινουν...απαντησε.

Ποιον να πιστεψεις?
Καποιον που βλεπεις οτι δεν ενδιαφερεται...η καποιον που η ασθενεια του τον κανει να ξεχναει?

Ελπιζω οσοι δινουν σε αυτη την ζωη,να παρουν στην επομενη.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: