Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

Τριτος μηνας μοναξιας

Περασε τοσος καιρος,κοιτωντας πισω δεν το καταλαβαινω,κι ομως ηταν καθε μερα μια μαχη,σκεπτομουν την επιστροφη και αναπτερωνε το ηθικο μου,επιστροφη που ομως?
Ευτυχως υπαρχει το διαδικτιο και ερχομαι σε αμεση επαφη με οσα συμβαινουν εκει,δεν ειναι καθολου ευχαριστα,σκεπτομαι την ταλαιπωρια που περνουν ολοι,την ανασφαλεια,το αγχος για το αυριο,σκεπτομαι φιλους και συγγενεις που εχουν να αντιμετωπισουν τα προβληματα που εγω αφησα πισω μου αλλα τα κουβαλαω μαζι μου.

Μπηκα πλεον στον τριτο μηνα εδω,οι διαφορες τεραστιες,αυτο ειναι που λεμε κρατος να μην σε αντιμετωπιζει σαν σκλαβο αλλα σαν πολιτη του.
Ολα τοσο ευκολα,οι συνδιαλλαγες με καθε φορεα του αμεσες η με ηλεκτρονικο τροπο,ολα οργανωμενα και ηρεμα,κι ομως,εγω θα ηθελα να ειμαι εκει,γιατι?

Η μοναξια το κανει αυτο,δεν ξερω αν θα αντεχα την πεινα μιας και το επιδομα μακροχρονια ανεργου των 200 ευρω τον μηνα τελειωνε,δεν ξερω τι θα εκανα μετα,θα αναγκαζομουν να ζητησω βοηθεια απο τους συγγενεις μου,τους αγαπαω πολυ,δεν θελω να με βλεπουν ετσι,και να η ευκαιρια,η μεταναστευση και παλι.

Αλλοι παρακαλανε να εχουν μια τετοια ευκαιρια,οικογενειες ολοκληρες επιστρεφουν πισω εδω βλεποντας την χωρα που καταστρεφουν οι εγκληματιες να ψυχοραγει και εκεινους να παιζουν τα παιχνιδια πανω στην πλατη ενος ολοκληρου λαου,που θα παει αυτο?

Βρηκα δουλεια,σε λιγες ημερες αρχιζω,σκεπτομαι εκει δεν ειναι ο λαος ανταγωνιστικος με τα 800 ευρω μισθο εδω πως γινεται να ειναι με τριπλασιο και περισσοτερο?
Μας κοροιδευουν ασυστολα οι κλεφτες,ρουφιανεψαν στην τροικα οτι μετρα ηθελαν να παρουν, τα πηραν και τα χρεωσαν σε εκεινους,παιζουν με την τρομοκρατια,τον φοβο και τις απειλες,ποσο θα αντεξει ο κοσμος εκει?

Η μοναξια δεν αντεχεται,δεν αντεχεται ομως και η πεινα,ο εξευτελισμος να ψαχνεις για δουλεια και να μην βρισκεις,τα μουτρα τα κατεβασμενα σε οποια δημοσια υπηρεσια πηγαινεις,η εικονα των κλειστων καταστηματων,η μιζερια.
Και με εκπλησει που ακομα επιμενουν να μας σωσουν,και περισσοτερο που υπαρχουν καλοθετητες και ανοητοι που πιστευουν οτι στ'αληθεια το εννοουν.

Μου λειπει η Ελλαδα,οχι αυτη της μιζας,της ταλαιπωριας,του ωχ αδερφε,μου λειπουν οι συγγενεις και οι φιλοι μου.
Ευχομαι σε ολους να γινει ενα θαυμα,μονο με αυτο θα παρουμε μια ανασα.
Μετα τις εκλογες θα καταλαβουν ολοι τι προκειται να συμβει,δεν ειμαι αισιοδοξος και λυπαμαι για αυτο.
Πρεπει να φυγει το σαπιο,οσο το κραταμε μολυνει οτι αγγιζει,μια ευχη....

Αν και περασε το Πασχα,Καλη Ανασταση αδερφια στην Πατριδα μας.


2 σχόλια:

mahler76 είπε...

ε καλά σε 3 μήνες λογικό να μην έχεις κάνει ακόμα γνωριμίες κλπ εκεί. σιγά σιγά αυτό θα αλλάξει μην αγχώνεσαι.

ΗarryTsopanos είπε...

Μα εχω στραβωσει,ειμαι και παραξενος μην νομιζεις,δεν θελω νεες γνωριμιες....παραλογο αλλα....