Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

Ούτε μία λέξη για τα «καρφιά» της Μέρκελ


Σε άλλες εποχές, η δήλωση της κ. Μέρκελ στο CNN, ότι για την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε ο ελληνικός λαός ευθύνονται οι Ελληνες πολιτικοί, θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από τους «ευαίσθητους» εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου. Αυτήν τη φορά δεν κουνήθηκε φύλλο και θαρρώ πως ικανοποιήθηκε και το λαϊκό αίσθημα, αν και η διαπίστωση προέρχεται από την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία με πράξεις και δηλώσεις έχει πονέσει τους Ελληνες πολίτες.
Μέχρι πριν από τις εκλογές, με ευθύνη και της κ. Μέρκελ, ο λαός έβλεπε -ανήμπορος να αντιδράσει- τη θύελλα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα και η ασυδοσία των πολιτικών να σαρώνει όλα όσα δημιούργησε με κόπο και ιδρώτα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου «έβγαλε το άχτι του» και τιμώρησε με την ψήφο του αυτούς που θεωρεί τους κατεξοχήν φταίχτες. Το τελευταίο διάστημα οι φωνές εναντίον του πολιτικού κόσμου ακούγονται δυνατά και στο εξωτερικό, αν και αυτοί που τους ψέγουν εστιάζονται περισσότερο στις πράξεις τους μετά το Μνημόνιο. Η βασική κατηγορία είναι ότι δεν εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα, διότι ταυτόχρονα αλληθώριζαν προς τους πελάτες-ψηφοφόρους.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι πολιτικοί δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αναλώνονται σε μικροπολιτική και να ξοδεύουν τον χρόνο τους για την προστασία των «κεκτημένων» τους. Και σ' αυτό το θέμα σχεδόν όλοι έχουν τον ίδιο στόχο και σκοπό: να μην πειραχθεί το σύστημα, που είναι σαθρό και οδήγησε με τη λαιμαργία και την ανικανότητά του στη σημερινή κατάσταση, που γρήγορα -εάν δεν γίνει κάποιο θαύμα- θα οδηγήσει στη χρεοκοπία.
Είναι αδύνατον να σώσουν την ελληνική οικονομία οι πολιτικοί, διότι δεν έχουν ούτε τη βούληση, και πολύ περισσότερο τις ικανότητες που απαιτούνται για να σηκώσουν τη χώρα στην πλάτη τους. Πώς θα μπορέσουν να σταματήσουν την πορεία προς τον όλεθρο οι ίδιοι άνθρωποι που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας; Και, δυστυχώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας: ο διεφθαρμένος πολιτικός της κόσμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: