Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

Εconomist: Ο Έλληνας λαμπαδηδρόμος βάζει φωτιά στο ευρώ


«The Greek run». Με αυτό τον τίτλο και εξώφυλλο τον Έλληνα λαμπαδηδρόμο που τρέχοντας βάζει φωτιά και καταστρέφει το ευρώ κυκλοφορεί το περιοδικό Economist.

Το τεύχος του Economist κάνει λόγο, όπως είναι επόμενο, για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

«Αν τα ευρώ φύγουν από την Ελλάδα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά το βρετανικό έντυπο τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, επειδή δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους επενδυτές της, ενώ οι 'Έλληνες αποσύρουν καθημερινά τις καταθέσεις τους.

«Δεν είναι καλή ιδέα το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αλλά ας ετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο», προειδοποιεί το δημοσίευμα, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η μοναδική λύση της Ελλάδας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τη βοήθεια της Γερμανίας, η οποία πρέπει άμεσα να δηλώσει έμπρακτα ότι θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Καταλήγοντας, το άρθρο επισημαίνει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, η πολιτική ζωή και πραγματικότητα της χώρας θα γνωρίσει τρομερή αστάθεια, κάνοντας λόγο και για την ανερχόμενη δυναμική της Χρυσής Αυγής, την οποία αποκαλεί κόμμα «Νεοναζιστών».
http://logioshermes.blogspot.com.au/2012/05/conomist_17.html?utm_medium=referral&utm_source=pulsenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: