Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΒΓΑΖΕΙ... ΣΥΡΙΖΑ!



Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Μοιραία για την εκλογική τύχη της ΝΔ και του μνημονιακού κατεστημένου της χώρας μας ενδέχεται να αποβεί η πολιτικά θρασύτατη, αλαζονική επίδειξη ισχύος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στην πατρίδα μας. Το τηλεφώνημά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με το οποίο απαίτησε (υπό το πρόσχημα της «σκέψης» της) τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν δείχνει μόνο την απόλυτη περιφρόνηση του Βερολίνου προς το ελληνικό Σύνταγμα, βάσει του οποίου είναι αδύνατον να προκηρύξει δημοψήφισμα μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς καν την ύπαρξη Βουλής, η οποία είναι αρμόδια για να επικυρώσει την προκήρυξή του.

Ακόμη σοβαρότερο είναι το γεγονός ότι μια ξένη χώρα υπαγορεύει σε μια άλλη να κάνει δημοψήφισμα (!), πράγμα πρωτοφανές για ανεξάρτητα κράτη και σύνηθες μόνο στις περιπτώσεις μητρόπολης και αποικίας πριν από μισό και πλέον αιώνα. Είναι εξόφθαλμο ότι η Γερμανίδα καγκελάριος μόλις και μετά βίας κατορθώνει να μη διακηρύξει ευθέως και δημοσίως ότι αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως προτεκτοράτο και όχι ως εταίρο της Γερμανίας, από τη στιγμή που η χώρα μας έχει υπαχθεί σε καθεστώς υποτέλειας μέσω του διαβόητου Μνημονίου.
Η Ανγκελα Μέρκελ προφανώς αδιαφορεί για το γεγονός ότι με τη στάση της προσδίδει... «εθνικοαπελευθερωτικά» χαρακτηριστικά στον αγώνα των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται κατά του Μνημονίου! Τα ελληνικά μνημονιακά κόμματα όμως περιέρχονται έτσι σε πολύ δυσκολότερη θέση από αυτή που απέδειξαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου, με τα ολέθρια αποτελέσματα για τα κόμματα αυτά.
Εύκολο είναι να γράφει κανείς, όπως έκανε η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της για την Ελλάδα την Παρασκευή, ότι «αν τα μέχρι τώρα κυβερνητικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και τα μικρότερα νεοφιλελεύθερα κόμματα θέλουν να έχουν ακόμη μια ευκαιρία..πρέπει να βγουν από τη γωνία των «προδοτών της χώρας», στην οποία έχουν αφεθεί να στριμωχτούν από τους ριζοσπάστες».
Πιστεύουν όμως πραγματικά οι Γερμανοί ότι βοηθούν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποσείσουν την κατηγορία των «προδοτών της χώρας» που γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», ζητώντας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συναινέσουν στη «σκέψη» της Μέρκελ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα;
Είναι τόσο ηλίθιοι πολιτικά στο Βερολίνο ή τους τυφλώνει η αλαζονεία και το σύμπλεγμα ανωτερότητας και ισχύος; Προφανώς το δεύτερο είναι αυτό που συμβαίνει. Θεωρούν οι Γερμανοί εντελώς ανίκανο, αναξιόπιστο και χωρίς κύρος ικανό να τρομοκρατήσει τους Ελληνες το εγχώριο πολιτικό προσωπικό που υποτάσσεται στη γραμμή τους και την υλοποιεί και έτσι αποφάσισαν να αναλάβουν... οι ίδιοι να τρομάξουν τους Ελληνες ψηφοφόρους ώστε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου να ψηφίσουν υπέρ της ΝΔ για να μη χτυπήσουν την Ελλάδα οι εφτά πληγές του Φαραώ!
Εστειλε μάλιστα η Μέρκελ στην Ελλάδα και τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος και με τις ψήφους της Ευρωδεξιάς, για να πει και αυτός στους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες και στον ελληνικό λαό ότι αν δεν βγάλει κυβέρνηση που θα τηρήσει κατά γράμμα το Μνημόνιο, τότε η ΕΕ θα διακόψει τις δόσεις του δανείου.
Ηταν δε τέτοια η γερμανικής νοοτροπίας ενορχήστρωση του σχεδίου κατατρομοκράτησης του ελληνικού πολιτικού προσωπικού (πράγμα πανεύκολο) και του ελληνικού λαού (πράγμα πολύ δυσκολότερο, αλλά όχι και αδύνατο, φυσικά), ώστε η Μέρκελ είχε κανονίσει να πάρει τηλέφωνο τον Κ. Παπούλια ακριβώς την ώρα που αυτός είχε τη συνάντηση με τον Σουλτς! Η καγκελάριος ήθελε να καταλάβουν δηλαδή όλοι οι Ελληνες ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Τέταρτου Ράιχ απαιτεί από τη χώρα μας να τηρήσει το Μνημόνιο και γι' αυτό να ψηφίσει μνημονιακή κυβέρνηση ο ελληνικός λαός παρά τα δεινά που υφίσταται.
Η επιστράτευση του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς είχε ιδιαίτερη σημασία. Αποσκοπούσε στο να στερήσει από τον ελληνικό λαό την ελπίδα ότι αν στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013 νικήσουν οι σοσιαλδημοκράτες, θα αλλάξει η γερμανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας. Στόχος ήταν η αποθάρρυνση των Ελλήνων ψηφοφόρων ώστε απελπισμένοι να παραδοθούν στις μνημονιακές ορέξεις της ΝΔ. Ελπίζουμε ότι το σχέδιο απέτυχε.
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ
ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς στη φάση αυτή το γερμανικής τελειότητας σχέδιο της Μέρκελ να τρομοκρατήσει τους Ελληνες ψηφοφόρους. Ολοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας μας, ακόμη και οι πιο έξαλλοι μνημονιακοί, υποχρεώθηκαν να καταγγείλουν την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου στα εσωτερικά της χώρας μας. Οσο υποκριτική και αν είναι η στάση τους, έχει τη σημασία της. Το πιο διασκεδαστικό όμως είναι ότι μετά από αυτό το άγριο «κράξιμο», η ίδια η καγκελαρία υποχρεώθηκε να ισχυριστεί ψευδώς ότι η Μέρκελ δήθεν δεν ζήτησε δημοψήφισμα! Οποιος γνωρίζει τη γερμανική νοοτροπία, είναι βέβαιος ότι οι Γερμανοί στο Βερολίνο θα βγάζουν... αφρούς από το στόμα τους για την ταπείνωση που υπέστησαν!
*πηγή: ΕΘΝΟΣ, 21.05.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: