Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

Οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν καταλήξει πιστά σκυλάκια των αγορών»


«Οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν καταλήξει πιστά σκυλάκια των αγορών»

Με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ σχετικά με την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και την Αφρική, ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς  απέστειλε μια σκληρή επιστολή στην πρόεδρο του ΔΝΤ.
Αναλυτικά η επιστολή
«Κυρία Λαγκάρντ
Με έκπληξη ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός ενημερώθηκε για τις δηλώσεις σας σχετικά με την χώρα μας.
Την ώρα πού η Κοινωνία μας αποσυντίθεται και οι Έλληνες αυτοκτονούν κυριολεκτικά, μπροστά στον τρόμο που δημιουργήσατε εσείς και οι συνεργάτες σας, τολμάτε με ανοίκειο ύφος και με εκφράσεις πού δείχνουν έλλειψη Παιδείας, αλλά και ήθους, να συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις για τις οποίες, βέβαια, την ευθύνη φέρουν Διεθνείς Οργανισμοί όπως και το ΔΝΤ που έχουν, προ πολλού, ξεφύγει της αποστολής τους και έχουν καταλήξει πιστά σκυλάκια στα παιχνίδια των αγορών.
Κυρία Λαγκάρντ
Όπως ελπίζουμε να γνωρίζετε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , του οποίου αυτή τη στιγμή ηγείστε , δημιουργήθηκε το 1944 από αντιπροσώπους 45 κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση του διεθνούς οικονομικού συστήματος, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που οδήγησαν στην μεγάλη ύφεση του 1929. Mέσα στις ευθύνες που αναλαμβάνει το ΔΝΤ είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και η μείωση της φτώχιας.
Στόχοι, που όπως είναι αυταπόδεικτο, ουδέποτε επετεύχθησαν, όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στις περιπτώσεις που το ΔΝΤ εκλήθη να «βοηθήσει» με τα κεφάλαια και τις πολιτικές του τις χώρες που προσέφυγαν σε αυτό.
Εάν, το ΔΝΤ στεκόταν στο ύψος της αρχικής αποστολής του, όπως την περιέγραψαν οι εμπνευστές του τότε:
• Η διεθνής οικονομία θα κινείτο με ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης και προς όφελος των πολιτών της γης.
• Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα θα ήταν υγιές και το χρήμα που θα διακινείτο θα ήταν πραγματικό και όχι λογιστικό εφεύρημα.
• Η Ελλάδα δεν θα είχε ποτέ βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρωστάει το 136% του ΑΕΠ της και να της ζητείται να υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την εθνική κυριαρχία της για να ξεχρεώσει του δανειστές της.
• Τα παιδιά του Νίγηρα δεν θα χρειαζόταν να κάθονται τρία σε ένα κάθισμα για να μορφωθούν .
• Οι ΗΠΑ δεν θα ήταν μια οικονομική υπερδύναμη με πήλινα πόδια, από την οποία μάλιστα το «ευγενές» ταμείο σας δεν αξιώνει την παραμικρή απαίτηση.
• Η φτώχια, η πείνα και η εξαθλίωση θα ήταν εικόνες από ντοκιμαντέρ του απώτερου παρελθόντος.
• Δεν θα υπήρχε η αναγκαιότητα δημιουργίας φορολογικών παραδείσων, για να σβήνουν τα οικονομικά ίχνη τους όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν εις γνώσιν και του ΔΝΤ.
Οι Έλληνες, κυρία Λαγκάρντ, εργάζονταν πάντα σκληρά, περισσότερο από τους ευρωπαίους συμπολίτες μας και πάντα με χαμηλότερους μισθούς και οφέλη.
Η φοροδιαφυγή, στην οποία προκλητικά αναφερθήκατε, δεν αφορά στην πλειονότητα του λαού μας, αλλά τους προνομιούχους ολίγους που πάντα είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν, λόγω των εκλεκτικών συγγενειών που τους έδεναν με τους εκάστοτε κυβερνώντες και συχνά ομοτράπεζούς σας.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά οικονομικά στοιχεία πού διαψεύδουν τα όσα με απαράδεκτο τρόπο υποστηρίξατε, αλλά δεν θα το κάνουμε.
Και δεν θα το κάνουμε, γιατί οι Άνθρωποι, κυρία Λαγκάρντ, δεν είναι αριθμοί. Θα το γνωρίζατε, είμαστε βέβαιοι, αν ποτέ είχατε την τύχη, στη ζωή σας, να διαβάσετε Έλληνες φιλοσόφους και ιστορικούς …
Το γεγονός ότι κάποιοι υποτίθεται Έλληνες (εμείς τους αποκαλούμε Εφιάλτες = προδότες) σας παρέδωσαν την χώρα μας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν σας δίνει το δικαίωμα να απαξιώνετε έναν Λαό.
Κυρία Λαγκάρντ
Ίσως δεν έχετε ενημερωθεί, αλλά τα περίφημα μνημόνια σας έχουν ήδη απονομιμοποιηθεί με την ψήφο του Ελληνικού Λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Γιατί, εδώ που γεννήθηκε η Δημοκρατία εξακολουθούμε να την εφαρμόζουμε. Και είμαστε βέβαιοι πώς ακόμη και εσείς σέβεστε την ετυμηγορία του Λαού μιας Xώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδρυτικού μέλους του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς την παγκόσμια κοινότητα- όσες της αναλογούν με βάση τα πραγματικά στοιχεία- αλλά δεν είναι δυνατόν να εκχωρήσει την κυριαρχία της, ούτε να δεχθεί επαχθείς όρους που τέθηκαν εκβιαστικά με μεθόδους που θα ζήλευαν διάσημοι κακοποιοί…
Λυπηθείτε όσο χρειάζεται για τα παιδάκια του Νίγηρα, γιατί ζουν τις συνέπειες της πολιτικής που κι εσείς χαράσσετε, αρκεί να είστε σε θέση να μετανοήσετε και για τις οικονομικές ρήτρες που επιβάλλετε στους πολίτες, προκειμένου να διασφαλίσετε τα «πολύτιμα» -ανύπαρκτα επί της ουσίας- κεφάλαια των εργοδοτών σας, που στόχο έχουν να κοινωνικοποιούν τα χρέη και να ιδιωτικοποιούν τον πλούτο.
Γι’αυτό κυρία Λαγκάρντ
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να μιλήσετε με απαξία για έναν λαό που υποφέρει εξαιτίας των συμφερόντων που υπηρετείτε, σας προτρέπουμε να αναλογιστείτε πως ο παχυλός μισθός σας, η πολυτελής ζωή σας, η όποια φορολογική απαλλαγή σας παρέχεται και η εξουσία την οποία απολαμβάνετε, χρηματοδοτείται από το οικονομικό υστέρημα και το περίσσευμα της δυστυχίας των λαών τους οποίους «λυπάστε».
Γιάννης Δημαράς
Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Πρόεδρος Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: