Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Το κελλι 33


Επιτελους μετα απο τοσους μηνες ακουστηκαν τα ονοματα αυτων που ηξεραν,που σχεδιασαν,που ανταλλαξαν μεσα σε ελαχιστο χρονικο διαστημα μια λιμνη με οικοπεδα και κτηρια του δημοσιου.

Ολα αυτα τα ονοματα τα ειχαμε ολοι στο στομα μας,σε μια χωρα σαν την Ελλαδα που το δημοσιο κανει χρονια να παρει και την μικροτερη πρωτοβουλια,να τολμησει και την πιο ελαχιστη κινηση,ξαφνικα ολα λειτουργησαν αποτελεσματικα,ολα....υπεγραψαν οσοι επρεπε να υπογραψουν και εγινε το θαυμα.

Και οταν αυτο ανακαλυφθηκε ολοι σιωπησαν,ολοι καλυπταν,ολοι δεν ηξεραν ουτε και ειχαν δει,και καλα αυτοι,λειτουργουσαν σαν σπειρα που καλυπτει το φοβερο εγκλημα της,η δικαιοσυνη ομως?

Που τελικα μπορει να στραφει καποιος οταν και η δικαιοσυνη αποτελει βραχιονα της εξουσιας?
Ολοι θυμομαστε τις αποφασεις του ανωτατου δικαστηριου,δεν υπηρχε κανεις ενοχος ολα εγιναν ετσι απλα απο μονα τους,και ομως.

Αρχιζουν και ακουγονται ολα τα ονοματα που γνωριζαν και που σχεδιασαν το οργανωμενο αυτο σκανδαλο,ονοματα που δεν μπορουσε κανεις να ψελλισει,προστατευμενα απο τα μιντια και τους δημοσιογραφους,κλεισμενα σε πυργους με την προστασια των γκαλοπ ως καταλληλοτεροι των καταλληλοτερων.

Το σημαντικο θα ειναι να μην αφεθει πλεον τιποτα στην τυχη του,να εξερευνηθει ολη αυτη και οι υπολοιπες ιστοριες σκανδαλων,να μπουν φυλακη ολοι εκεινοι που εχοντας την εξουσια αντι να φροντισουν για το καλο του λαου,φροντισαν για την ευημερια την δικη τους,των φιλων και των συγγενων τους.

Οταν σπασει το αποστεμα λογικο ειναι να χυθει ολη η βρωμια εξω απο το πληγιασμενο σωμα αυτης της καταστασης,οπως και με τις φορολογικες παραβασεις που δεν εμειναν παραβασεις χωρις τιμωρια απο μονες τους.καποιοι φταινε για ολα οσα εχουν γινει,ας μαθουμε λοιπον ποιοι,και κυριως ας πανε εκει που τους αξιζει ολοι τους.

Σε ενα ωραιο κελλι, οχι σε μοναστηρι ομως,σε καποια φυλακη,εκει που τους αξιζει

Δεν υπάρχουν σχόλια: