Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

Αν-ασφαλιστικο


Ο γνωστος δραματικος ηθοποιος που εδω και μηνες μας ενημερωνει οτι δεν υπαρχει σαλιο εφερε τελικα το νομοσχεδιο για το ασφαλιστικο στην Βουλη.

Φυσικα δεν το εχει συνταξει ο ιδιος αλλα εκεινοι που πραγματικα μας κυβερνανε,και λογικα δεν περιμεναμε τιποτα αισιοδοξο απο αυτο,και το χειροτερο ειναι οτι με τις ρυθμισεις αυτες ελαχιστοι απο εμας θα καταληξουμε να παρουμε μια συνταξη και αν την παρουμε θα ειναι ενα επιδομα πεινας και τιποτα αλλο.

Σαραντα χρονια εργασιας,σαραντα να ειναι οι ωρες τους των τεμπεληδων που απο την μια καρεκλα στην αλλη εχει φουσκωσει ο κολος τους.
Φυσικο ειναι να θεωρουν οτι καποιος μπορει να εργαζεται 40 χρονια μιας και αυτοι μπαινουν στην πολιτικη απο φοιτητες και πληρως ανεπαγγελτοι συνεχιζουν εως και τον θανατο τους να πολιτευονται.
Κατα την διαρκεια της θητειας τους φυσικα δεν κανουν και τιποτα,απο το ενα αυτοκινητο η το ενα γραφειο στο αλλο ξυνονται για το καλο του λαου που δεν το ειδαμε ποτε εμεις.

Στην διαρκεια αυτης της γονιμης,μονο για αυτους,θητειας,βολευουν ολους τους συγγενεις και κολλητους τους,διαπλεκονται,οικονομανε απο μιζες,και καταληγουν παμπλουτοι και λαμβανουν και μια ωραια συνταξη.

Ετσι δουλευω κι εγω 40 χρονια,κανοντας τιποτα.
Ας ερθουν να εργαστουν σαν οικοδομοι,σε συνεργεια,πωλητες με ορθοστασια 9 ωρες την ημερα να δουμε θα μπορουσαν στα 65 να κανουν αυτην την εργασια?

Αλλα τωρα το βρηκαμε το κολπο,φαγανε τα αποθεματικα των ταμειων,μια χαρα τους καθισαν και τωρα οσοι τοσες δεκαετιες πληρωναν εισφορες θα περιμενουν μια συνταξη της πεινας.

Ποτε θα ξεσηκωθει ο κοσμος να τους παρει με τις πετρες?

Συντομα ελπιζω.

Να εχει και εναν καλο λογο να μυξοκλαιει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: