Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

Ο Βασιλακης Καιλας του υπουργειου εργασιας

Απο την μερα που ανελαβε την διαχειριση του υπουργειου εργασιας ζουμε μια παληα ελληνικη ταινια,απο εκεινες τις ασπρομαυρες τις δραματικες.

Ενα μικρο ορφανο παιδακι χωρις μανα και πατερα,με επτα μικροτερα αδερφια,με κουρελιασμενα ρουχα και πολυ πεινασμενο.
Αναγκασμενο απο μικρο να βγει στο πεζοδρομιο,οχι,οχι για τον λογο που βγαινει καποιος στο πεζοδρομιο,για να δουλεψει να θρεψει τα αδερφια του βγηκε.

Οπως και ο διαχειριστης του ανακαλυψε αργα και αυτος οτι δεν υπαρχει σαλιο και υπο τις εντολες του αρχισε το ξηλωμα της πολιτικης των συνταξεων.

Με τα νεα μετρα που σχεδιασαν λοιπον θα φτανει καποιος μεχρι το σκαλοπατι του νεκροταφειου και εκει ο νεκροθαφτης θα του χορηγει αμεσα την συνταξη των 360 ευρω,φυσικα ολα αυτα τα τεραστια ποσα θα τα ξοδευει αμεσα,μισα στους μεταφορεις και μισα στον παπα και το λιβανι.

Και βγαινει στην τηλεοραση,συνεχως παραιτουμενος,και κλαιει με μαυρο δακρυ απο την εγνοια του για τους συνταξιουχους και τους ανεργους,και μετα επιστρεφει στο φτωχικο του γραφειο στελεχωμενο(το εχω επισκεφθει)απο αρκετες αργοσχολες που ξυνονται και σχεδιαζει τα νεα πιο δυσαρεστα μετρα ωστε να τερματισει και την τελευταια ελπιδα του εργαζομενου οτι θα παρει συνταξη.

Οσο για τα πολυ διαφημιζομενα προγραμματα του οαεδ για επανενταξη ανεργων στην εργασια.....αυτο θυμιζει το Μπεν Χουρ.
Αν περιμενει ανεργος να βρει εργασια μεσω του οαεδ τοτε θα καταληξει και αυτος σαν τον συνταξιουχο στα σκαλοπατια του νεκροταφειου,αυτος χωρις χρηματα να πληρωσει για τα υπολοιπα οπως ο πλουσιος συνταξιουχος των 360 ευρω.

Αν τον δειτε τον Βασιλακη Καιλα στον δρομο δωστε του ενα πακετο χαρτομαντηλα να σκουπισει τα δακρυσμενα του ματια.Μας εσωσε και αυτος σαν τον διαχειριστη μας.

Να τους εχει ο θεος καλα.
Φτωχοι αλλα τιμιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: