Παρασκευή, Μαΐου 28, 2010

Στην πλατη του καμπουρη

Αν παραδεχτω οτι εχω καταλαβει εστω και λιγο τι σχεδια εχει αυτη η διαχειρηση για τον λαο μας θα πω ψεμματα.
Απο την μερα που ανελαβαν η αντιθεση με οσα ελεγαν και οσα κανουν ειναι τραγικη,απο το"υπαρχουν λεφτα"στο"δεν υπαρχει σαλιο"απο τον εργασιακο μεσαιωνα στην εργασιακη ανεχεια,απο το "πρωτα ο πολιτης" στην αδιαφορια και την ασυνεπεια τους.

Οι αποφασεις που εχουν παρει και που ακομη εχουν να παρουν απεχθεις για τα κατωτερα στρωματα του λαου,η αλαζονεια τους απιστευτη,η ηλεκτρονικη τους διακυβερνηση ενα κακο αστειο,οι νομοι που ψηφιζουν αντιλαικοι.

Και ολα αυτα στο ονομα της διασωσης της χωρας,μιας χωρας που εφτασε ως εδω απο τους δικους τους παλαιοτερους νομους,απο την διαφθορα που εξεθρεψαν,απο τους φιλους και συμβουλους τους που εφαγαν με χρυσα κουταλια και που τωρα ταχα τους ψαχνουν να τους βρουν.

Χωρις δημοσια υγεια,παιδεια της πλακας,με κοινωνικη προνοια για γελια,το μονο που τους ενδιεφερε τοσα χρονια ειναι πως να μαζεψουν εκατομμυρια ευρω στους λογαριασμους τους και τιποτα αλλο.

Ποιος εργαζομενος σε αυτη την χωρα εχει την δυνατοτητα να αποκτησει τοσο υπερογκο πλουτο σε τοσο λιγα χρονια?
Πως ολοι αυτοι μαζεψαν δεκαδες ακινητα,οικοπεδα,μετρητα μονο με την βουλευτικη τους αποζημιωση?

Την ιδια στιγμη αδιαφορουν για το πως θα επιβιωσουν χιλιαδες ηδη φτωχοι μισθωτοι,ανεργοι,συνταξιουχοι,ααα ναι ξεχασα θα πεφτουν πανω στο γνωστο και διασημο πλεον διχτυ της υποσχεσης του διαχειριστη μας και θα ανασηκωνονται αμεσα.

Ειμαι πολυ απαισιοδοξος οτι και με αυτα τα μετρα θα ανακαμψει η χωρα,καποιο αλλο σχεδιο υπαρχει πισω απο ολα αυτα,ισως οταν το μαθουμε θα ειναι πολυ αργα,οι πρωτες ενδειξεις ομως δειχνουν οτι καπου αλλου θελει να μας παει ο Γιωργακης.

Στην Ιθακη παντως δεν μας παει,εχει ηδη χασει τον δρομο.

Στην πλατη μας παιζουν αυτο το ασχημο παιχνιδι,για αυτους εμεις ειμαστε απλα νουμερα,οσο λιγοστεψουμε τοσο το καλυτερο για την σχεδιασμενη τους υποθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: