Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Καταναλωτικη συνειδηση


Η οικονομικη στενοτητα εχει αρχισε και δειχνει τα σημαδια της σε ολους,εκτος φυσικα εκεινων που εχουν καταφερει παρα τις μειωσεις μισθων και τις συνεχομενες αυξησεις προιοντων να συνεχιζουν να εισπρατουν τους υψηλους μιθους τους.

Αυτοι ανηκουν σε μια μεριδα λαου που παντα θα εχει τον τροπο και την οικονομικη ανεση να ξεπερναει καθε κατασταση.

Ηδη οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν νοιωσει την κριση με τις μειωσεις μισθων και επιδοματων,στον ιδιωτικο τομεα οσοι εχουν ακομη εργασια πρεπει να θεωρουν τους εαυτους τους τυχερους,αυτο φυσικα οσο την εχουν μιας και το φασμα της ανεργιας πλαναται πανω απο ολους.

Εμεις οι υπολοιποι με το επιδομα ανεργιας νοιωθουμε την ακριβεια και την στενοτητα της καταστασης καθε μερα,το ποσο που εχουμε να ξοδεψουμε καθε μηνα ειναι συγκεκριμενο και ετσι το να καταναλωνουμε ασκοπα σε ειδη που θα αγοραζαμε χωρις σκεψη οταν εργαζομαστε,ειναι κατι που εχει πλεον περασει στο παρελθον.

Ολοι ομως εχουμε αρχισει να αγοραζουμε τα απολυτα απαραιτητα και καθημερινα ειδη,κυριως για διατροφη,ετσι κι'αλλοιως δεν περρισευει και τιποτα αλλο.

Βλεπω στα σουπερ μαρκετ ανθρωπους να αγοραζουν ειδη μονο για μια η δυο ημερες,να ψαχνουν τις τιμες,και να προτιμουν το φθηνοτερο ειδος κατι που παλαιοτερα δεν συνεβαινε.

Μιας και οι τιμες δεν λενε να πεσουν,μονος τροπος για να πιεσουμε εμεις προς αυτην την κατευθυνση ειναι να μην αγοραζουμε περιτα ειδη,να περιοριζουμε τις αγορες μας,και κυριως οταν ξερουμε ποσο κοστιζει ενα ειδος και το βρουμε ακριβοτερο καπου αλλου να μη το προτιμαμε.

Πολλες φορες εχω ρωτησει για τιμες ενος προιοντος και οταν ειναι ακριβοτερο τους ενημερωνω οτι δεν προκειται να το αγορασω γιατι το θεωρω αισχροκερδεια,τους ενοχλει οταν τους το λες αλλα θα πρεπει να καταλαβουν οι εμποροι οτι δεν ειναι δυνατον σε μια τετοια περιοδο να εχουν ενα τοσο μεγαλο περιθωριο κερδους.

Απο την κυβερνηση δεν περιμενω να κανει τιποτα, οποτε μονοι μας θα πρεπει να αντισταθουμε σε αυτην την κατασταση.

Ολα μονοι μας,στην εφορια ολοι μαζι.....εκτος καποιων οπως παντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: