Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

Ανοίγει ο ασκός για περικοπές στον ιδιωτικό τομέα

Πιέζουν για ασφαλιστικό, εργασιακό και μισθούς στον ιδιωτικό τομέα
"Παράθυρο" για μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα αφήνει τώρα η κυβέρνηση. Την ώρα που κλιμακώνονται οι πιέσεις από Βρυξέλλες και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μεγάλες περικοπές μισθών, ο υπουργός Οικονομικών άφηνε ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο, να υπάρξουν παρεμβάσεις στο μέλλον και στον ιδιωτικό τομέα.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να πάρει θέση αν είναι υπέρ ή κατά των δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με τις οποίες η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι λίγο-πολύ μονόδρομος για την Ελλάδα.


"Εμείς έχουμε πει επανειλημμένα ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα δεν περνάει μόνο από τους μισθούς" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.


Αναγνώρισε όμως πως "περνάει από μια σειρά από άλλα πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι και το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων".


Επικαλέστηκε το γεγονός ότι "έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει -και από τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα- μια επίπτωση και στο μισθολογικό κόστος και στον ιδιωτικό τομέα" για να υποστηρίξει πως δεν υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε "περαιτέρω άμεση παρέμβαση" από την κυβέρνηση, στο θέμα αυτό.

Σαν ετοιμοι απο παληα λοιπον,ετοιμαστειτε για τα νεα μετρα.
Οι εργαζομενοι σε ολους τους τομεις φταινε για ολα αυτοι θα πληρωσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: