Σάββατο, Μαΐου 22, 2010

"Hospital"Η καλυτερη Disco στην πολη

Μπαινοντας στο νοσοκομειο 10 η ωρα το πρωι περιμενα να βρω μια κατασταση ησυχη με τους ασθενεις να εχουν φαει το πρωινο τους και ισως να βλεπουν,οσοι μπορουν τηλεοραση,που μια λειτουργει και δεκα οχι,η να ειναι στα κρεβατια τους.

Με συνεπηρε μια εντονα δυνατη μουσικη αγνωστου σε μενα Ελληνα καλλιτεχνη ο οποιος ουρλιαζε στην διαπασων τον ερωτα η καψουρα του προς την αγαπημενη του.

Οι μονιμες οπως παντα αραγμενες στις καρεκλες τους στο χωρο που εχουν, ειχαν μαλλον μερακλωσει,λιγο κρασι να ειχαν θα ειχαν ανεβει και στο γραφειο να το χορεψουν το ασμα των ασματων.

Πηγαινοντας προς την τραπεζαρια η μουσικη γινοταν ολο και πιο δυνατη,ειπα να πω κατι αλλα δεν μιλησα,καθησα στην καρεκλα διπλα στην μητερα μου και προσπαθησα να της μιλησω,ματαιο,δεν ακουγε ο ενας τον αλλον απο την ενταση.
Γυρισα προς το γραφειο και ζητησα να χαμηλωσει λιγο η μουσικη,η νοσοκομα το εκανε αλλα μολις επεστρεψα στην τραπεζαρια η μουσικη δυναμωσε και παλι.

Ειναι να μην με πιασει,το ξερουν οσοι με γνωριζουν,ησυχος σαν μαλακας αρκει να μην με θεωρησεις οτι ειμαι.

Οταν σταματησα να φωναζω επιτελους σταματησε και η μουσικη, ας την πουμε ετσι,και εκεινη την στιγμη μου ηρθε η φαεινη ιδεα,μια ιδεα που θα βοηθησει και την χωρα οικονομικα να ανταπεξελθει στην κριση.

Προτεινω λοιπον στην υπουργο υγειας μιας και τωρα ειναι στην διαδικασια να κοψει φαρμακα για μειωση των εξοδων να κανει το εξης.

Μιας και ασθενοφορα δεν ερχονται στην ωρα τους,οι ασθενεις πεθαινουν περιμενοντας,οι αποκλειστικες εχουν αναλαβει τον ρολο της νοσηλειας αντι των μονιμων.......

Να ανοιξει τις αιθουσες των νοσοκομειων στα νιατα,να παραλαμβανονται απο τα σπιτια τους με ασθενοφορα,να διασκεδαζουν με λογικο αντιτιμο στα διαφορα κοντινα τους νοσοκομεια,να γινουν οι κηποι beer gardens και ετσι και οι νοσοκομες να διασκεδαζουν και το κρατος να εχει εσοδα να περναει.

Ηθελα να ξερω τοση αδιαφορια υπαρχει ωστε να αφηνονται ατομα που δεν μπορουν να αντιδρασουν σε οτι τους κανεις, να υποφερουν ακουστικα την βιαιη κατασταση που τους επιβαλλουν?

Χαθηκε τελειως η ευσυνειδησια,το φιλοτιμο,η συμπαρασταση σε ασθενεις σε αυτον τον τοπο.

Λιγη ντροπη δεν αρκει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: