Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

Το κρατος ασθενει


Η Χαρτα αυτου του κρατους κρυβει απατη
που φτανει στον γνωστο αγριορωμιο
στο Ντατσουν μιας φυλης που ζει φευγατη
Απ'οτι Ελληνικο στον κοσμο αυτο.

Παντα επικαιρο το τραγουδι του Σαββοπουλου,περιγραφει την χωρα οπως ακριβως ειναι και οχι με τα ψευτικα χρωματα που μας την βαψανε οι μεγαλοι ηγετες μας.

Η τελευταια ανακαλυψη περι του χρεους στην εφορια γνωστου τραγουδιστη, δεν ειναι το μονο η το πρωτο που επι δεκαεπτα χρονια παει απο το ενα γραφειο στο αλλο και απο την μια δικη στην αλλη.
Δεν εχει απορρησει κανεις σε αυτην την πολη πως και με ποση πολυτελεια...σε τι σπιτια και συνοικιες μετακομιζουν ολοι οι τραγουδιστες"καλλιτεχνες"σε αυτη την ερημη χωρα?
Δεν απορει κανεις με τι αυτοκινητα μετακινουνται?Ποσο γρηγορα κτιζουν,αγοραζουν,μετακομιζουν?
Και να ηταν μονο αυτοι καλα θα ηταν.
Ενα ολοκληρο συστημα απο επιχειρηματιες με τεραστιες περιουσιες και τεραστια χρεη στην εφορια,με απληρωτους υπαλληλους,χροκωπημενες επιχειρησεις.

Και ομως κανεις δεν ενδιαφερθηκε ποτε,γιατι να μην ξεσαλωσουν ολοι τους?
Γιατι να δηλωσουν εισοδημα γιατροι,δικηγοροι και λοιποι?τους ειχαν ελεγξει ποτε επι 35 χρονια?

Και πες οκ καποιους τους ελεγξαν,τους εβαλαν ποτε προστιμο η τα ποσα δινοντουσαν κατω απο το τραπεζι,αυτο το γνωριζω οτι γινοταν σιγουρα με τις περιπτωσεις που εχω αναφερει και παλαιοτερα.

Γιατι λοιπον οταν ανοιγουν τους λογαριασμους των γιατρων δεν ανοιγουν και ολους τους λογαριασμους των εφοριακων και των συγγενων τους?
Θεραπευεται η παρανομια με την τιμωρια του ενος μονο απο τους δυο παρανομους?

Αποκαλυπτεται....οχι οτι δεν το ξεραμε οτι τελικα ολοι αυτοι μας οδηγησαν εως εδω και ατιμωρητοι τρωνε τα κερδη της απατης τους, ενω εμεις περιμενουμε τα επομενα δυσαρεστα μετρα,και δεν θα αργησουν να ερθουν.

Οσο αυτοι επιλεκτικα θα αποκαλυπτουν περιπτωσεις φοροδιαφυγης, οταν ξερουν οτι ολο το συστημα ειναι προσανατολισμενο ετσι,τοσο ακρη δεν θα βγαινει,ο κυριος ασθενης ειναι το κρατος,αν δεν θεραπευσουν το κρατος η φοροδιαφυγη θα συνεχιζεται εις τους αιωνες των αιωνων.

Αμην

Δεν υπάρχουν σχόλια: