Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

Διαιρει και κυβερνα

Αυτο καταφερναν παντα,χρονια τωρα η ιδια ιστορια,οποιοι και να περασαν το ιδιο βιολι,να στρεφουν τον εναν Ελληνα εναντια στον αλλον.
Δεν ηταν ομως και καθολου δυσκολο αυτο,εχουμε το χουι να μην χωνευουμε ουτε την αναπνοη μας δεν ηθελαν και πολυ προσπαθεια η πειθω για να το καταφερουν.

Ποιος δεν θυμαται τα"ρετιρε του δημοσιου"και τι δεν ειπαν τοτε με τις μεγαλες απεργιες των τραπεζικων για να τους εξοντωσουν.
Και μετα μεγαλης ικανοποιησης δικης τους και δικης μας συνεχισαν με τους υπολοιπους,οποτε καποιος εβγαινε και ζηταγε κατι γινοταν βορρα των δικαστων στα καναλια,αγροτες,τραπεζικοι,ταξιτζηδες,εργατικα συνδικατα μη προσκειμενα στο κυβερνων κομμα, ολοι.

Τοσο ευκολο τοτε,ευκολοτερο τωρα,αυτο το Γιοργο επρεπε να εχει σπουδασει ψυχολογια η ψυχιατρικη,η αυτο η καποιος απο τους συμβουλους του το εχει σπουδασει το θεμα.

Και τρωγετε ο ενας Ελληνας με τον αλλον,ο ιδιωτικος με τον δημοσιο υπαλληλο,οι εργατες με τους γραφιαδες,τα ρετιρε με τα υπογεια,τα καναλια βριθουν απο επαγγελματιες δικαστες καθονται με τις ωρες και αναλυουν το θεμα,ειδησεις της μιας ειδησης καταντησαν οι ξεφτιλες οι δημοσιογραφοι τις ειδησεις.

Λαος που δεν μονιαζει δεν κραταει για πολυ,και αυτο ειναι το σχεδιο,να μας αφελληνισουν,και εμεις εκει ακομη ηλιθιοι βοηθαμε να το κανουν.

Ακουμε σαν χαζοι τις εξαγγελιες και μουρμουραμε βρισιδια,μετα τρεχουμε και χειροκροταμε τον καθε απατεωνα,επειδη τον εχει δειξει η τηλεοραση και μονο.

Γιατι απο εργο για την χωρα...δεν εχει κανει και κανενας...τοτε γιατι τους χειροκροταμε?
Αν θελουμε να δουμε επιθεωρηση δεν παμε και στο θεατρο,εκει τουλαχιστον παιζουν καλα.

Και ξεμειναμε σαν λαος με οτι χειροτερο ετυχε να εχουμε σαν ηγεσια εδω και απο τον αιωνα του Περικλεους,ηλιθιοι οπως ειπα ειμαστε και δεν χωραει αμφιβολια,τσακωνομαστε ακομη για το ποιο απο τα δυο κλεφτοκοματα εκλεψε περισσοτερο,οπαδοι ενος χαμενου αγωνα εμεις,κερδισμενοι στο τζοκερ εκεινοι.

Ναι ρε φιλοι καλα λεει ο αποπατος της κυβερνησης....μαζι τα φαγαμε τα λεφτα,γιατι νευριασατε?

Αν σε μια τριακονταπενταετια ενας λαος βλεπει τριακοσια ατομα να τρωνε να πινουν να πλουτιζουν να τον βριζουν να αδιαφορουν παντελως για υγεια,παιδεια,ασφαλεια,αμυνα.εξωτερικη πολιτικη και δεν μιλαει......

Σαν να τα εχει παρει απο καπου κι εκεινος ο χαζος λαος ετσι δεν ειναι?

Εγω παντως αν εβλεπα εναν κλεφτη μεσα στο σπιτι μου να μου αδειαζει το πορτοφολι θα φωναζα,σαν λαος και ενω μας κλεβανε τοσες δεκαετιες γιατι σιωπουσαμε?

Γιατι μας ταζανε το μελι,την εξυπηρετηση,την θεσουλα,τον διορισμουλη της κορης σε γραφειο μην κουραζεται.

Καλα να παθουμε λοιπον.

Ο κλεψας του κλεψαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: