Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

Η λιτοτητα των εχοντων και η ευθυνη των ανευθυνων



Το ακουσαμε και αυτο,τι αλλη ηλιθιοτητα θα ακουσουμε ακομη δεν το γνωριζω,τελικα θα χρησιμοποιησουν οτιδηποτε για να δικαιολογησουν την ανικανοτητα τους.

Φυσικα και μας θεωρουν ηλιθιους και γιαυτο λενε οτι τους κατεβει,και μιλαω για τις αρλουμπες που ξεφευγουν απο τον πονεμενο Γιοργο,ειχαμε τον Βασιλακη Καιλα στο προσωπο του Λοβερδου...να και ο Νικος Ξανθοπουλος στο προσωπο του Γιοργο.

Μας γυρισαν 30 χρονια πισω στην κυριολεξια,οικονομικα,και κινηματογραφικα.
Ποναει που ποναμε φωναζει παντου ο διαχειριστης μας,αλλα πως να πονεσεις αν δεν ξερεις τι ειναι ο πονος?
Ποτε βρεθηκε σε δυσκολη θεση ο Γιοργο?Ηταν ποτε ανεργος?Αεργος πολλες δεκαετιες ναι,περιφεροταν απο υπουργειο σε υπουργειο και σκεφτοταν μεσα του πως να νομιμοποιησει την μαριχουανα.
Ποτε πεινασε ο Γιοργο?
Ποτε βρεθηκε με ελαχιστα χρηματα στην τσεπη του και χωρις ελπιδα για το μελλον?

Πως πονας ρε φιλε ...τι δουλεμα ειναι αυτο,δεν πας σε εναν συνταξιουχο των 600 ευρω που του εκοψες 500 ευρω απο δωρα και επιδομα αδειας να δεις πως ζει και μετα να μιλησεις?
Δεν πας σε εναν ανεργο των 450 ευρω τον μηνα να δεις πως τα βγαζει περα και μετα να πεις οτι πονεσες?
Η ισως ακομη χειροτερα δεν πας σε ενα δημοσιο νοσοκομειο να δεις πως νοσηλευονται οι ασθενεις πεταμενοι εδω και εκει και μετα να πεις και μια μαλακια.

Τι μας τις λες που χορτατος και με ενα μηνα διακοπες πας απο εδω εκει,και τσουπ και στο Αμερικα να παρεις μερος σε συνεδρια.
Γιαυτο σε ψηφισαν οσοι σε ψηφισαν?Για να τρεχεις σε συνεδρια παγκοσμιε ταξιδιωτη?

Ανευθυνος εισαι και αυτο ειναι το δραματικο,πηρες την χωρα ερειπιο και την κατεδαφισες σε ενα χρονο με σκοπο να κτισεις μια αλλη που εσυ νομιζεις καλυτερη.

Η χωρα δεν κτιζεται με τετοιο γκρεμισμα,τις νοοτροπιες επρεπε να γκρεμισεις και γιαυτο δεν εχεις κανει τιποτα και δεν θα κανεις γιατι οσο βλεπουμε τους ιδιους ανευθυνους και εχοντες στην εξουσια, τοσο καταλαβαινουμε οτι αυτα που λες ειναι απλα λογια ανοητα γραμμενα για παιδια του νηπιαγωγειου.

Ξυπνησαμε Γιοργο ξυπνησαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: