Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2010

Δυο στους τρεις Βουλευτες ειναι αχρηστοι

Ποτε μου δεν καταλαβα γιατι μια χωρα δεκα εκατομμυριων ανθρωπων χρειαζεται τοσο πολλους βουλευτες.

Για ποιο λογο πληρωνουμε σαν κρατος 300 ατομα απο τα οποια ουτε το ενα τριτο δεν παρευρισκετε στις περισσοτερες συνεδριασεις του κοινοβουλιου.
Απο αυτους διακινειται το μαυρο χρημα,αυτοι ειναι η αιτια της αντιμετωπισης των πολιτων σαν υποχειρια,αυτοι με τις χαρες και τους διορισμους εφτασαν τον δημοσιο τομεα σε τετοιο χαλι.

Υποτιθεται...οτι εχουμε κοινοβουλευτικη δημοκρατια...λεμε τωρα,ποιος απο ολους τους κυριους και κυριες  ειχαν ποτε την δυναμη να αντιταχθουν σε νομοσχεδια αντιλαικα?
Και με ποια δημοκρατικη συνειδηση αντιμετωπιστηκαν αυτοι οι ελαχιστοι απο το κομμα τους?
Σαν προβατα πανε στην βουλη,πινουν τα καφεδακια τους και ψηφιζουν οτι τους δοθει μη εχοντας γνωση η διαθεση να ερευνησουν αν αυτο που ψηφιζουν εχει δυσαρεστο αποτελεσμα για τους ψηφοφορους τους.

Εχουν στην διαθεση τους βοηθους και συμβουλους,γραμματεις και φαρισαιους,εχουν μονιμοποιησει ολη την οικογενεια τους στο δημοσιο,εχουν αποσπασμενους στα γραφεια τους συγγενεις και φιλους τους οποιους με νομο που οι ιδιοι ψηφισαν διοριζουν και αυτους στο δημοσιο.

Τρωνε,πινουν,και...να μην πω τι αλλο,υποσχονται πραγματα που ποτε δεν κανουν,χαμογελανε σαν καρικατουρες,φορανε τοπ ονοματα.κυκλοφορουν με αστυνομικη συνοδεια,και αυτο γιατι ξερουν ποσο δημοφιλεις ειναι στον λαο.

Ενω οι σχεσεις τους με τους πολιτες μετα τις εκλογες ειναι σχεσεις μισους οι σχεσεις τους με παρακεντρα εξουσιας,πλουσιους και διασημους ,εφοπλιστες,γιωτ,μιζαδορους,και οτι χειροτερο κυκλοφορει στην χωρα ειναι εγκαρδιες,ασχετα αν οταν αυτοι ακουστουν για τις παρανομιες τους κανενας βουλευτης δεν τους ξερει ουτε τους εχει συναντησει.

Για να μην συμπερανουμε λοιπον οτι ειναι ολοι αχρηστοι,φτανουμε να πουμε οτι τα δυο τριτα απο αυτους δεν εχουν καμμια χρησιμοτητα για την χωρα.

Τωρα για ποιον λογο τους εχουμε και τους λιβανιζουμε αυτο ειναι αλλο θεμα.

Ισως επειδη οπως εχω ξαναγραψει και σε αλλη αναρτηση ειμαστε ενας λαος ηλιθιων?

Ας το σκεφτουμε και αυτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: