Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2010

Μια μικρη αποδραση


Εφυγα για ενα διημερο στο νησι μου,ειδα τους συγγενεις,οχι ολους μυρισα λιγο χωμα και καθαρο αερα και επιστρεφω παλι στο κλεινον αστυ.

Ωραια ειναι εδω αρκει να εχεις μια σταθερη εργασια και ενα ιδιοκτητο σπιτι αλλοιως δεν ζεις,οιι εργοδοτες απο οτι εμαθα ειναι χειροτεροι και τα ενσημα δυσευρετα(δεν βαζουν)οι δε αμοιβες κατω του οριου της πεινας.
Τι να κανουμε λενε αν δεν παμε εμεις θα παει σιγουρα καποιος αλλοδαπος η Ελληνας που εχει αναγκη για εργασια.

Τον χειμωνα η Αιγινα ειναι ερημη,τα μαγαζια αδεια,καποιες καφετεριες στο λιμανι εχουν κοσμο,αλλα στα στενακια της πολης ολα μοιαζουν κλειστα.

Εκανα μια βολτα στις παληες γειτονιες που περπατουσα μικρος,αγορασα Γαλακτομπουρεκο απο του Παγουδη,εκει που μικροι τρωγαμε τρια τρια τα σιροπιαστα,το καλυτερο και απο ολα αυτα που διαφημιζονται στην Αθηνα και μονο 1,60 το κομματι,και μεγαλο κομματι.

Φαγαμε φρεσκο ψαρι στην Ξαδερφη μου την Ρουλα,ψημενο στα καρβουνα και διαφορα αλλα μεζεδακια,και η Τωνια μας εφτιαξε ενα καταπληκτικο ρυζι με κοτοπουλο,ωραια εφαγα ωρα να γυρισω.

Αφου φυσικα παρω φυστικια Αιγινης για το μωρουλι μου που τα αγαπαει,ωραια η Αιγινα για εμας τους "Αθηναιους"ακομη και για ημερησια εκδρομη.

Να ερθετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: