Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Ευρω-Πεη

Απο την Ελληνικη επανασταση και μετα οι περισσοτεροι που κυβερνησαν αυτην την χωρα εγκληματησαν με τον εναν η τον αλλον τροπο,αφου φυλακισαν τους αγνους αγωνιστες,περνωντας τα χρονια κερδοσκοπησαν πανω σε αυτην την χωρα,την καταληστεψαν,εκαναν οι ιδιοι τεραστιες περιουσιες και εδωσαν το βροντερο παραδειγμα στους υπολοιπους να κανουν το ιδιο.
Και στην συνεχεια,οικογενειες απο το πουθενα ανελαβαν να εκφρασουν τα"δημοκρατικα" αισθηματα του λαου.

Μετα απο πολεμους και την δικτατορια,οι οικογενειες επανηλθαν σαν σωτηρες και ανελαβαν να αποτελειωσουν το εργο που δεν ειχαν προλαβει να κανουν πριν.

Και οι τεραστιες περιουσιες αυξανονταν,ο λαος πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο,καθε χρονο η γιορτη της"Δημοκρατιας"γιορταζοταν απο τους ιδιους που λυμαινονταν τον δημοσιο πλουτο και ποτε απο τον λαο.

Και ειχαμε τους νεοπλουτους απο τα υπερβολικης αξιας δημοσια εργα και τους εξοπλισμους, καθως και απο τις προμηθειες να νοιαζονται για το καλο του κοσμου,παρ'ολα αυτα κανενα νομοσχεδιο τα τελευταια χρονια δεν διευκολυνε την οικονομικη κατασταση η την καθημερινοτητα του πολιτη.

Και μπηκαμε στην ευρωπαικη ενωση και φαγωθηκανε δεκαδες διαφορετικα πακετα που σε αλλες χωρες θα ειχαν λυσει τα προβληματα τους,και παιρναμε και παιρναμε,και δεν χορταιναν,και εμεις τρεχαμε με την ελπιδα και ψηφιζαμε για το"υπαρχει καλυτερη ελλαδα και την θελουμε"για το"εδω και τωρα αλλαγη"και για το"πρωτα ο πολιτης".

Και μπηκαμε και στο ευρω και το μπουκαλακι το νερο απο 50 δραχμες πηγε 50 σεντς(170)το κουλουρι απο 30 δραχμες σε 60 σεντς(200)και η τυροπιτα απο 100 δραχμες 1,30 σεντς(440).

Και συνεχισαμε να τρεχουμεκαι ακρη δεν βρισκαμε,και τα λογια ηταν ωραια,και αναλαμβαναν τις ευθυνες τους ποτε ποτε,χωρις αντικρυσμα ομως,και αθωωναν τους κλεφτες στην βουλη,και τους αφηναν να φυγουν στο εξωτερικο,και ανταλλασαν λιμνες με οικοπεδα και κτηρια,και, και, και τι αλλο να θυμηθω.

Και μας βριζουν ολοι τωρα,και μας λενε οι κλεφτες πληρωστε οσα φαγαμε,και οι φημες και η ανικανοτητα συνεχιζεται,και το μαυρο μας το χαλι.

Καλα κανουν και μας βριζουν στην ευρωπη,κι εμενα αν καποιος εβαζε το χερι του στην τσεπη μου και μου επαιρνε τα 50 σεντς που μου εχουν μεινει,θα τον εβριζα,εδω μιλαμε για τριςεκατομυρια.

Ευρωπαιοι,λοιπον η Ευρω-πεη?

Διαλεξτε και παρτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: