Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2010

Τα ερειπια της Ελλαδας


Με αυτον τον τιτλο η Γερμανικη εφημεριδα Die Zeit περιγραφει την οικονομικη κατασταση της χωρας,και την περιγραφει με τα μελανοτερα χρωματα,μιλωντας για κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος,για τις παραπλανητικες εκθεσεις των υπουργων οικονομικων προς την ευρωπαικη ενωση,για το ελλειμα,για την πτωχευση που πιστευουν οτι ετοιμαζομαστε να βρεθουμε παρα τις υποσχεσεις και αυτης της κυβερνησης.

Καθε μερα και ακομη μια ξενη εφημεριδα μας ξεμπροστιαζει,μας λενε ψευτες,κλεφτες,μας λοιδωρουν στα σχολια τους οι πολιτες αποκαλωντας μας τεμπεληδες,και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε.

Ερειπια πραγματικα,τα νεα ερειπια που θα μπορουν πλεον οι ξενοι ερχομενοι στην χωρα να βλεπουν,ερειπια ο λαος που περιμενε καλυτερες ημερες,καλυτερες συνθηκες ζωης,σε ενα ψεμμα μας αναθρεψαν πως τωρα να ξυπνησουμε και να αναρωτηθουμε ποιος φταιει?

Πικρη η γευση αυτης της ηττας,της ηττας της εμπιστοσυνης μας προς οσους μας κυβερνησαν και αντι να μας ανεβασουν"λιγο ψηλοτερα"μας κατακρημνησαν στο βαραθρο της χλευης των αλλων.
Μεγαλη η ηττα της χωρας,φανταστειτε ο καθενας μας τον γειτονα του να τον φωναζει κλεφτη,σκεφτειτε οτι η εμπιστοσυνη των αλλων προς εμας εχει χαθει,και οσο και να αντιδρασουμε με ενα δεν βαριεσε δεν ειναι πλεον το ιδιο.

Στα ερειπια αυτης της χωρας καλουμαστε εμεις παλι να κτισουμε απο την αρχη,το θεμα ειναι με τι κουραγιο και πιστη μπορει να συνεχισει να κτιζει καποιος οταν επι τοσα χρονια τα μεροκαματα του τα εφαγαν καποιοι πιο εξυπνοι απο αυτον και τωρα του ζητανε να πληρωσει και τα ενσημα του ικα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: