Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

Ανοχυρωτη χωρα


Μια ακομη απεργια σημερα,δεν ειναι η πρωτη και δεν θα ειναι η τελευταια,οργισμενος ο κοσμος μετα τις προσφατες εξαγγελιες των διαχειριστων μας ζηταει απαντησεις που εκεινοι αποφευγουν να δωσουν.

Ειναι γελοιο το οτι προσπαθουν να δικαιολογησουν τις αποτυχιες τους λεγοντας οτι ειναι μια νεα κυβερνηση και βρηκε το χαος που με πολυ προσπαθεια προσπαθει να συμμαζεψει.
Ψεμματα επι ψεμματων,επικοινωνιακα τρυκ,δημοσιογραφοι εντεταλμενοι στο καθηκον της υπερασπισης τους και μονο απο τα μπλογκς τελικα βγαινουν καποια φωτεινα σημαδια ενημερωσης.

Ειναι απιστευτο ποσο ανοητους μας θεωρουν,προσπαθουν να μας πεισουν οτι δεν ηξεραν την κατασταση οταν ειναι πλεον γεγονος οτι και ηξεραν και δεν εκαναν και τιποτα για να την προλαβουν.

Η πολιτικη οπως την ξεραμε τελειωσε,οι πολιτικοι που θελαμε να πιστευουμε ξεπεραστηκαν,εδειξαν τελικα τον πραγματικο τους εαυτο.
Οτι δικαιολογιες και να πουν η μαλλον να ψελλισουν δεν προκειται να γινουν πιστευτες,με τον καιρο θα καταλαβουν οτι πρεπει να αφησουν χωρο για νεους ανθρωπους με οραμα για αυτη την χωρα,κατι που αυτοι ποτε δεν ειχαν.

Η απαιτηση για τιμωρια ολων των ενοχων και οχι των μικρουπαλληλων του δημοσιου αντηχει ολο και δυνατοτερα,κανουν πως δεν το ακουνε αλλα δεν ειναι μακρυα η στιγμη που δεν θα μπορουν πλεον να το αποφυγουν.

Ακομη και τωρα που εχουν παρει ολα αυτα τα σκληρα μετρα,και οσα θα παρουν τους επομενους μηνες η χρονια,αδιαφορουν για την ελλειψη ελεγχου στις τιμες των προιοντων και υπηρεσιων,αδιαφορουν για την οικονομικη κατασταση των αδυναμων,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να κρατησουν την χωρα ομηρο στα σχεδια τους για ξεπουλημα των παντων.

Εχουν ξεχασει οτι στην διαρκεια της ιστοριας πολλες κυβερνησεις και πολιτευματα οταν πλεον ειχαν χασει την επαφη με την πραγματικοτητα εχασαν απο την δυναμη του λαου την εξουσια και πολλες φορες με πολυ δυσαρεστα για αυτους αποτελεσματα.
Και ευτυχως δεν ειμαστε στην εποχη των Λουδοβικων ουτε στην εποχη Τσαουσεσκου.

Αφησαν την χωρα ανοχυρωτη,εκμεταλευτηκαν την αδρανεια μας,πλουτισαν σαν να ειχαν να ζησουν δεκα ζωες σε βαρος μας αυτοι και οι φιλοι τους,αρκετα,μας αρκει το ρεζιλικι μας δεν χρειαζομαστε και αλλο.

Απο την σταχτη παντα θα ξεπεταχτει κατι ζωντανο,κατι αληθινο και Ελληνικο.
Δεν θελουμε αλλους κλεφτες πλεον,κρεμαστε τους ψηλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: