Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010

Εκει πανε οι περικοπες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010, 15:22



Σοβαρές καταγγελίες για τον γαλλικό ρόλο στον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας εξεστόμισε ο ευρωβουλευτής των Πράσινων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Ο εκ των ηγετών του Μάη του '68 κατηγόρησε τον πρόεδρο Σαρκοζί ότι άσκησε πίεση στον Γιώργο Παπανδρέου, εξαρτώντας τη γαλλική βοήθεια προς την Ελλάδα από την τήρηση εκ μέρους της Αθήνας των συμβολαίων για αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει υπογράψει με το Παρίσι.

«Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν Έλληνα πρωθυπουργό» ανέφερε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

«Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες (αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ), υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια» συνέχισε ο ηγέτης του Μάη του '68.

«Τελευταία, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι. Στο Παρίσι, υπάρχει ένας κάποιος Φιγιόν (ο Γάλλος πρωθυπουργός) και ένας κάποιος κ. Σαρκοζί. Τους συνάντησε. Ο Φιγιόν και ο Σαρκοζί είπαν στον Παπανδρέου ''θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή''» ανέφερε ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου.

Άραγε, αυτά πληρώνει ο Έλληνας πολίτης με τη μείωση μισθών και συντάξεων που επέβαλε η τρόικα;


Πρωτο Θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: