Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Βαλαμε τον Λυκο να φυλαει τα προβατα

Ξεκιναει σημερα η νεα εποχη,η εποχη της φτωχειας,εδω και δεκαετιες μαθαμε ολοι μας να ζουμε "ανετα"με τις καταναλωτικες μας συνηθειες,με την εντυπωση οτι ολα πανε μια χαρα,και να που ξαφνικα εκει που"υπηρχαν λεφτα"δεν υπαρχει σαλιο.

Και ομως περπατουσα εδω και πολυ καιρο στους δρομους της Αθηνας και εβλεπα ολο και περισσοτερους να ψαχνουν τους καδους των σκουπιδιων,και ομως οι ζητιανοι ηταν απλωμενοι σε ολο το μηκος των δρομων της πολης,οι ληστειες μικρες και μεγαλες ηταν απο καιρο καθημερινη ειδηση.

Εδω και 4 χρονια γραφω για την καταπτωση της κρατικης μηχανης,δεν την ανακαλυψα πριν 4 χρονια,απλα τοτε εμαθα οτι υπαρχει τροπος να την περιγραψω σε ενα για μενα ημερολογιο συμβαντων οπως ειναι αυτο το ιστολογιο.

Δεν ψηφισα ποτε,πολλοι μου ελεγαν οτι αυτο δεν ειναι λυση,για μενα καλυτερη ειναι αυτη η λυση απο το να δινω την συγκαταθεση μου να κανει καποιος την τυχη του και την περιουσια του σε βαρος του υπολοιπου λαου.
Ερχοντουσαν στον χωρο εργασιας μου προεκλογικα πολλοι απο αυτους που σημερα ειναι υπευθυνοι για το χαλι μας,μας απλωναν το χερι χωρις να μας κοιταξουν στα ματια...

Σιχαινομαι τους ανθρωπους που δεν σε κοιτανε στα ματια,ειναι σαν να σου λενε"δεν υπαρχεις"τους εδινα και εγω λοιπον την απαντηση μου την ημερα των εκλογων.

Πολλοι απο οσους βλεπουν σημερα τα δικαιωματα τους να κοβονται αδικα φωναζουν,ετρεξαν και παρακαλεσαν,εβαλαν μεσον,μπηκαν στην θεση καποιου που αξιζε περισσοτερο,και οταν μπηκαν τοτε" καθισαν"χωρις να παραγουν καμμια εργασια,αντιθετα αργοσχολοι και πιστευοντας οτι το κρατος τους χρωσταει κιολας δημιουργησαν μια δημοσια διοικηση που λειτουργουσε εναντια στον συναθρωπο και συμπολιτη τους.

Κορυφη ολων αυτων οι πιο ανικανες κυβερνησεις που εχουν υπαρξει σε οποιοδηποτε μερος του δυτικου κοσμου,θεωρησαν τον πολιτη σαν πελατη,θεωρησαν το κρατος σαν φεουδο τους,πιστεψαν οτι το δημοσιο χρημα ηταν για προσωπικη τους ευχαριστηση,αδιαφορησαν,χρηματιστηκαν,εγκληματησαν αλλα δεν πληρωναν ποτε.

Λογικο ειναι οταν καποιος κλεβει και ποτε δεν τιμωρειται να ξεσαλωσει και να θεωρησει οτι τιποτα δεν μπορει να τον σταματησει,και αυτο εγινε επι χρονια,δεκαετιες,και οταν εφαγαν οτι μετρητο υπηρχε κατεληξαν να φανε και τα αποθεματικα των συνταξεων.

Πολλους βολευε αυτη η κατασταση,οσους με τα καγιεν ετρεχαν υπερηφανοι στους κακοστρωμενους δρομους της πολης,οσους καταπατωντας γη ειχαν καταφερει με τις μιζες που ειχαν παρει να κτισουν τεραστιες βιλλες μεσα σε χωματοδρομους και αναμεσα σε χωματερες,οσους δημιουργησαν τεραστιες επιχειρησεις κλεβοντας το δημοσιο και φοροδια φευγοντας οταν οι δημοσιοι λειτουργοι υπευθυνοι να τους ελεγξουν εκαναν τα στραβα ματια,οχι χωρις ανταμοιβη φυσικα.

Βαλαμε τον λυκο να φυλαει τα προβατα,κατηγορουμε τον λυκο και αδικα,το λαθος ειναι αποκλειστικα δικο μας.
Και απο τις πρωτες ενεργειες και αυτης της διαχειρισης δεν φαινεται οτι ακομη και τωρα υπαρχει διαθεση να θιγει το κατεστημενο που μας καταληστεψε,ενα καλο κουκουλωμα,να πληρωσει ακομη και αυτος που δεν εχει και ολα μια χαρα.

Ας βαλουμε λοιπον το κεφαλι αναμεσα στα χερια μας,ας σκεφτουμε τι λαθος καναμε ο καθενας απο εμας,ας αποφασισουμε οτι κανεις απο αυτους δεν τρεφει κανενα αισθημα αγαπης για παρτυ μας,και ας περιμενουμε να περασουν τα επομενα τουλαχιστον 20 χρονια με χειροτερες συνθηκες απο οτι τα προηγουμενα 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: