Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

Μια τρυπα στο νερο



Ανεβηκαν στην εξουσια με υποσχεσεις και ωραια λογια,και στρογγυλοκαθησαν και εφαγαν και ηπιαν και πηγαν και διακοπες,και ενω ειχαν σχεδιο οπως ελεγαν,αλλο απο αυτο που υποσχεθηκαν τελικα,και τι καταφεραν?

Μονο τους ενδιαφερον να ριξουν ολα τα βαρη στους μισθωτους και τους συνταξιουχους,να κοψουν επιδοματα και μισθους,να καταργησουν οτι δικαιωματα ειχαν απομεινει....και τι καταφεραν?

Την πληρη διαλυση του κρατους,που ετσι κι αλλοιως μισοδιαλυμενο ηταν απο την προηγουμενη κυβερνηση,φευγουν αρον-αρον οι πιο εμπειροι υπαλληλοι του δημοσιου απο παντου.

Διαλυσαν το εκπαιδευτικο συστημα,το συστημα υγειας,τις εφοριες(σημερα δημοσιευει το"Θεμα"επιστολη των εργαζομενων εκει)διαλυσαν την αγορα,οι ανεργοι αυξανονται δουλειες δεν υπαρχουν.
Πατασουν και ξαναπατασουν την φοροδιαφυγη αλλα αυτη η ατιμη αρνειται να παταχθει,και πως να παταχθει οταν ολες οι διαταξεις εχουν χιλιαδες παραθυρα να μπαινοβγαινει ο καθε φοροκλεφτης?

Η σκεψη και η μονη τους διεξοδος ειναι το πορτοφολι το δικο μας,αυξησεις παντου,πληθωρισμος ρεκορ,και τι καταφεραν?

Εκαναν εναν ανασχηματισμο,αυτο καταφεραν,και θα τρωγονται οι νεοι διορισθεντες υπουργοι και υφιπουργοι για τα καθηκοντα τους επι μηνες και οταν καταφερουν να τα βρουν μεταξυ τους τοτε ισως κανει αλλον ενα ανασχηματισμο.

Στο μεταξυ ολα πανε κατα διαολου,οικονομια,αγορα,τιμες,ανεργια,το πολυπαθο ΕΣΥ περιμενει γαζες,οι μεταναστες παρελαυνουν στα πεζοδρομια της πολης,η παρανομη πωλητες κανουν βολτες στους δρομους,τις καφετεριες,τις παραλιες.
Και τι καταφεραν?

Ουτε αυτο το αισχρο σχεδιο που τελικα ειχαν δεν καταφεραν να βγαλουν εις περας,προσπαθουν μεν σκληρα αλλα φοβουνται κιολας οτι περισσοτερα μετρα θα ξεσηκωσουν τον κοσμο και ισως χασουν το πενιχρο τους εισοδημα(6.000)

Εξ'αλλου οσο και τιμιοι αν φαινονται δεν υπαρχει περιπτωση καποιος η καποιοι θα θελησουν να επωφεληθοουν και να το χωσουν το χερι στο ταμειο,οποτε λενε μαλλον υπομονη και οπου βγαλει.

Δυστυχως και μετα λυπης μου διαπιστωνω οτι αναξιοι ειναι και αυτοι οπως και οι προηγουμενοι,κολλημενοι με το κομμα αντι να ενδιαφερθουν για την χωρα,και οι καλες ταχα μου προθεσεις δεν αρκουν για να πετυχουν οτιδηποτε.

Και επειδη συνηθως το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι μην κατηγορειτε τους κατωτερους για την ανικανοτητα,γιατι αυτο που θα καταφερετε θα ειναι το ιδιο που καταφεραν και εκεινοι.

Μια τρυπα στο νερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: